15. kolo
12.12.2021 17:30 CET
5 : 2
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Frankfurtu (© AFP)

Ani dva góly Schicka nezabránily Frankfurtu ve fantastickém obratu

Ve 22. minutě vedl Bayer Leverkusen už dva nula, když svůj třináctý a čtrnáctý gól v sezóně zaznamenal Patrik Schick. Jenže pak domácí nabrali neskutečné tempo a pěti góly v řadě utkání proměnili v jeden z nejlepších zápasů dosavadní sezóny. Už v prvním poločase "Orli" vyrovnali, když se trefili Tuta a Lindström. Po změně stran přidali rozjetí domácí ještě další tři banány a po dvou gólech Sowa a zásahu Jakiče uštědřili Farmaceutům krutý debakl 5:2. Frankfurt je po dnešním koncertě na devátém místě, Leverkusen zůstává třetí.

Patrik Schick! Patrik Schick! Český bombardér nenechal fanoušky na další gól dlouho čekat a už v 5. minutě otevřel skóre dnešního očekávaného duelu. Jeden z nejlepších střelců soutěže byl na konci rychlé kombinace hostů, kdy mu míč přistrčil Robert Andrich a Schickova střela prošla skrz bránícího hráče do sítě bezmocného Trappa - 0:1.

Hosté byli na hřišti nadále mnohem aktivnější a zkoprnělí "Orli", se dlouho nemohli dostat do tempa a ztráceli laciné míče. Ve 22. minutě navíc mohlo být pro Frankfurt ještě hůř, protože po ruce Sowa ve vápně zahrávali Farmaceuti penaltu. K té se postavil Patrik Schick a nabízenou možností nepohrdl! Druhý gól usměrnil zkušeně doprostřed brány. Schick tak už vsítil 14 gólů v aktuální sezóně!

Die Adler však zvedli křídla a podporovaní burcujícími diváky hned ve 24. minutě snížili! Po Kostićově centru z rohového kopu se k míči dostal Tuta a tvrdou ranou zblízka překonal Hrádeckého - 1:2.

Velmi svižný duel sliboval gólové hody. A skutečně! Domácí Frankfurt se rozjel do plných obrátek a ve 30. minutě zaslouženě vyrovnal. Jesper Lindström si výborně naběhl na průnikovou přihrávku Djibrila Sowa a dánský útočník křižnou ránou na zadní tyč nedal Hrádeckému šanci.

Oba týmy předváděly ofenzivní sílu, ale jejich snaha často selhávala na zkažené předfinální přihrávce. Aktivnější však byli domácí, kteří na hřišti působili jak polití živou vodou. A famózní obrat dokonali krátce po výměně stran. Evan N'Dicka si po rohovém kopu našel odražený míč a neomylně jej napálil do sítě - 3:2!

Vzápětí mohli "Orli" ještě přidat další zásah. Borré si zasekl obránce, ale nechal jen vyniknout Hrádeckého. Z následného rohu mířil Hinteregger těsně vedle. Frankfurt se asi rozhodl, že svým fanouškům naservíruje předčasný vánoční dárek, protože předváděl neskutečný fotbal. A v 67. minutě slavil se s nadšeným stadionem další zásah. Po centru z levé strany se míč snesl k nohám Jakiče, který na nic nečekal a zakončil přesně k zadní tyči.

Bayer se sice snažil utkání zvrátit, k čemuž měli přispět střídající Demirbay s Palaciosem, jenže domácí jim nedali nejmenší šanci a v 77. minutě zapsali už pátou branku. Kostić potáhl míč po levé straně, posunul jej na Borrého, který duchapřítomně sklepl na nabíhajícího Sowa a frankfurtský záložník utaženou ranou do levé šibenice zaznamenal už druhý gól v zápase. Gólman Hrádecký se marně natahoval po jeho umístěné pumelici.

Bayer se po pátém úderu už na nic nezmohl a utkání se dohrálo před fantastickou diváckou kulisou, která po závěrečném hvizdu odměnila své hvězdy za jejich úžasný výkon a luxusní gólovou nadílku.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opět nemá ef aktuální kurz. Bookmaker z tipáčku to zatím vidí na hcs-1,5. Je to jeho práce. Kdo by dával 4,18 za nic??

Reagovat
smazaný uživatel

15. kolo BL .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele