33. kolo
08.05.2022 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Eintracht se rozešel s Hříbaty smírně

Po postupu do finále Evropské ligy se Eintracht představil v Bundeslize a doma z toho byla jen remíza 1:1 s Mönchengladbachem. Oběma celkům už fakticky o nic nešlo a dělba bodů je vzhledem k dění na hřišti spravedlivá. Mönchengladbach poslal rychle do vedení Pléa, ale ve druhém poločase srovnal Paciência.

Začátek jakoby symbolizoval oslavy postupu Eintrachtu do finále Evropské ligy. Domácí totiž hned v 6. minutě inkasovali z kopačky Alessaneho Pléy. Obrana jen staticky bránila a Pléa po přihrávce Lainera vstřelil první gól.

Eintracht sice vyrovnal hru a měl několik náznaků šancí, avšak do přímého zakončení se nedostal. V takticky svázaném utkání dominovaly obě defenzívy.

Hned z kraje druhého poločasu měla Hříbata obrovskou šanci na zvýšení náskoku. Embolo totiž postupoval sám na brankáře, ale ten rychlým výběhem zmenšil střelecký uhel a výtečně zasáhl. Na druhé straně se zase dostal k dorážce Ilsanker a Pléa na brankové čáře zabránil vyrovnání. Alespoň dočasně, protože v 66. minutě se Eintracht přeci jen dočkal odpovědi. Gonçalo Paciência předvedl za hranicí šestnáctky parádní kop pod břevno a Sippel jen zaplachtil vzduchem - 1:1.

Borussia si mohla okamžitě vzít vedení zpátky, jenomže na brankové čáře zachránil Trappa připravený Hasebe. To byla na delší dobu poslední vážná šance zápasu. Tou úplně poslední byla situace z 89. minuty a neuznaný gól Eintrachtu. Na zadní tyči stál v ofsajdovém postavení Kamada a branka tak neplatila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele