8. kolo
16.10.2021 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Jurgen Ekkelenkamp (© AFP)

Hertha po dvou zápasech opět vyhrála, všechny body odváží z Frankfurtu

"Stará dáma" nezačala aktuální ročník dobře. Ale to samé platí i pro "Orly", kteří doplácejí především na sérii pěti remíz v řadě. Když po hodině hry zvýšil Ekkelenkamp na 2:0 z pohledu svěřenců Olivera Glasnera, zřejmě málokdo z dvaatřiceti tisíc diváků věřil, že by se podařilo výsledek otočit.

Hosté vstoupili do utkání nejlépe, jak mohli. Psala se teprve 7. minuta, když do centru Vladimíra Daridy stihl hlavou trknout Marco Richter. A díky spolupráci s pravou tyčí padl první gól utkání - 0:1. V závěru úvodní dvacetiminutovky musel znovu do akce Kevin Trapp. Tentokráte se překonat nenechal.

Ve 25. minutě zatoužil po vyrovnávací brance Sam Lammers. Mezi tři tyče však jeho rána nesměřovala. Pod další příležitost se podepsal Kristijan Jakić, s jehož tečovanou střelou měl sice Alexander Schwolow problémy, nicméně za svoje záda ji nepustil. Poté se z dálky osmělil Filip Kostić, jenže na tohle zakončení rozhodně nebude rád vzpomínat.

V závěru poločasu o sobě dal vědět Krzysztof Piątek, avšak možná ještě teď netuší, jak se mu mohlo podařit z této pozice přestřelit. Ve druhé půli se na gól čekalo necelých dvacet minut. Přihrávka Maximiliana Mittelstädta nakonec propadla až na zadní tyč, kde číhal Jurgen Ekkelenkamp, jehož volej skončil přesně na místě určení - 0:2.

V 77. minutě si Schwolow vůbec neporozuměl s jedním ze svých obránců, což vyústilo v pád Gonçala Paciencii v pokutovém území. Sám faulovaný z penalty cílil do středu brány, což se ukázalo býti výborným řešením - 1:2. Eintracht vycítil šanci, jenže zároveň se musel mít na pozoru před protihráči, kteří rozhodně nechtěli po zbývající minuty jenom bránit. Vyrovnání na 2:2 se tedy nekonalo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele