26. kolo
13.03.2022 17:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Frankfurtu (© AFP)

Frankfurt potvrdil roli favorita a díky dvěma brankám po změně stran porazil Bochum

Eintracht navázal na předchozí dvě vítězství a nyní v domácím prostředí dokázal porazit konkurenční Bochum, i když se jeho tříbodový zisk rozhodně nerodil lehce. Po necelých dvaceti minutách totiž prohrával, ovšem během sedmi minut druhého poločasu vývoj otočil a nakonec po výhře 2:1 poskočil v Bundeslize na devátou pozici se sedmatřiceti body, jeho nedělní rival naopak zůstal na jedenácté příčce s dvaatřiceti body.

Domácí celek před týdnem zvládl utkání s trápící se Herthou (4:1) a ve čtvrtek se přiblížil ke čtvrtfinále Konferenční ligy po úspěchu na půdě španělského Betisu (2:1), nyní i přes nepovedený start zmobilizoval síly a díky rozdílové trefě specialisty Daichiho Kamady si přeci jen poradil s Bochumí. Úvodní větší možnost byla k vidění po necelých dvou minutách hry, kdy po pasu z levé strany zakončoval pozdější hrdina Kamada, ale bližší tyč minul o pár decimetrů.

Hosté z ničeho nic udeřili v 19. minutě. Po přímém volném kopu Stafylidise z pravého křídla si seběhl před hranici pokutového území Sebastian Polter a přesnou hlavičku usměrnil do předního spodního rohu mimo dosah brankáře Trappa. Přesně v polovině první půle dokonce mohl navýšit náskok outsidera Asano, jenže Trapp vytáhl naprosto fenomenální zákrok jednoruč a tisíciprocentní možnost tedy odvrátil do strany.

Zhruba pět minut před přestávkou si málem vsítil vlastní branku skluzující Bella Kotchap, avšak míč proletěl o několik centimetrů vedle prostoru tří tyčí. V nastaveném časem chtěl srovnat obránce Hinteregger, nicméně po standardní situaci Kostiće parádně odvrátil balón na rohový kop pozorný gólman Riemann. Svěřenci trenéra Olivera Glasnera zařadili po změně stran na vyšší rychlostní stupeň a hned v úvodní minutě druhého dějství skórovali.

Do vlastní branky totiž smolně zamířil Erhan Mašović, když po přízemní střele Lindstrøma lehkou tečí překonal naprosto bezmocného Riemanna. Neuběhlo ani dalších šest minut a Eintracht otočil nepříznivý vývoj. Pětadvacetiletý japonský záložník Kamada po zpětné nahrávce Kostiće a přistrčení Lindstrøma stanul před zcela prázdnou brankou a pohotovou tečí ji neminul. Domácí si v následujícím průběhu hlídali těsný náskok a protivníka vůbec k ničemu nepustili až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele