22. kolo
12.02.2022 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Dodi Lukebakio (© AFP)

Wolfsburg podruhé v řadě vyhrál, tentokráte nad Frankfurtem

Že by nelichotivá série, během které "Vlci" zvládli sedm porážek v osmi zápasech, byla skutečně minulostí? Výsledek i výkon z utkání proti Eintrachtu, který bojuje o poháry, tomu jistě nasvědčují. Nicméně do konce sezony schází dvanáct kol, z nichž žádné nebude jednoduché.

Hned ve 3. minutě si defenziva hostujícího výběru nepočínala nejpřesvědčivěji, jenže Kristijan Jakić nedokázal zblízka Koena Casteelse překonat. Ke konci úvodní čtvrt hodiny napřáhnul Christopher Lenz, ale skóre zůstalo bezbrankové. Ve 25 minutě fauloval Martin Hinteregger pronikajícího Maxe Kruseho. Celý incident se podle videorozhodčího odehrál už ve vápně.

Sám faulovaný nařízenou penaltu jednoznačně proměnil a poslal svůj tým do vedení - 0:1. Ve 35. minutě málem přidal pojistku Jonas Wind, kdyby ovšem po rychlém brejku necílil jenom do boční sítě. Nedlouho před poločasovým odchodem do šaten se ještě do výtečné pozice dostal Jesper Lindström a Casteels si připsal výborný zákrok.

Po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se zajímavé příležitosti na té či oné straně rodily jenom velmi obtížně. Velkou pochvalu sklidil v 70. minutě Kevin Trapp, když mimo šestnáctku ve skluzu znemožnil Lukebakiovi, aby jakkoli ohrozil jeho svatyni. Jakić potom mířil nad břevno. A když už se Lukebakio dostal ke střele, vyrovnání se nekonalo.

Oliver Glasner se ho v tomto zápase proti svému bývalému klubu nedočkal do závěrečného hvizdu. Naopak krátce před ním musel sledovat dlouhý nákop Casteelse, který za sebe nešikovně prodloužil Hinteregger a Dodi Lukebakio z úhlu překonal Kevina Trappa - 0:2. Za týden do Volkswagen-Areny zavítá Hoffenheim, kdežto "Orli" se pokusí přehrát 1. FC Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele