26. kolo
06.04.2022 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Rubén Vargas (© AFP)

Augsburg v dohrávce urval důležité vítězství nad Mohučí díky žolíkovi Vargasovi

Poprvé v sezóně se podařilo Augsburgu ulovit dvě výhry v řadě. Zlepšující se bavorský výběr uzmul již svůj třetí tříbodový výsledek z posledních čtyř ligových kol a rázem se odpoutal od šestnácté barážové příčky na rozdíl šesti bodů. Utkání s Mohučí rozsekl náhradník. Do hry se Rubén Vargas dostal zkraje druhého poločasu, aby pár chvil poté zapisoval klíčovou branku.

Bylo vidět, že domácí prahnou po vítězství možná o trochu více než jejich protivník. A už v 1. minutě se v dobré možnosti zjevil Niederlechner, jenže v koncovce neuspěl a vystřelil pouze mimo kýžený prostor třech tyčí. V 11. minutě se již ale dočkali svého prvního gólového zápisu. Brankář Zentner hrubě chyboval při rozehrávce, míč mu odskočil, k němu se propracoval Niederlechner, jenž byl právě svým soupeřem sražen k zemi. Sudí Jöllenbeck se nebál ukázat na značku pokutového kopu, přičemž nařízenou penaltu zkušeně využil Gouweleeuw.

Ve 26. minutě se pokoušel srovnat stav Burkardt, nicméně svou pravačkou gólmana Gikiewicze napřímo neohrozil, a tak si Mohuč musela počkat na svůj přesný zásah až do druhého dějství. V 54. minutě Boëtius uvolnil do tutového postavení Widmera a ten svou šancí nepohrdl. Onen rozhodující moment zápasu každopádně přišel na řadu o dvě minuty později, to když Caligiuri vyslal centr z rohového čtvrtkruhu do šestnáctky, Hahn hlavou sklepl balón pro Vargase, jenž z blízkosti zacílil přesně. Hosté mohli odpovědět v 79. minutě Stachem, vychytal ho však Gikiewicz.

Autor: Patrik Sandev / fcaugsburg.de, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Otázkou je , zda muže pokladník domácího celku uvolnit nějaký volný financ.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele