5. kolo
18.09.2021 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Florian Niederlechner (© AFP)

Augsburg zdolal Gladbach nejtěsnějším možným rozdílem

Po dvou dosavadních remízách si tak připisuje na konto první vítězství. Naopak pro Hříbata jde už o třetí porážku v nové sezoně, takže sestupové pásmo jest nepříjemně blízko.

Jako první zkusil štěstí v 6. minutě Ruben Vargas. Yann Sommer ale zasahovat nemusel. V 11. minutě byla střela Denise Zakarii nemile tečovaná, ale nakonec skončila na horní síti.

Následující minuty patřily především obranným řadám. Až v závěrečné desetiminutovce úvodního poločasu přiletěl do vápna hostů centr, na který jen o malinkatý krůček nedosáhnul Reece Oxford.

Ve 43. minutě rozehrával z levé strany přímý kop Daniel Caligiuri a míč k překvapení všech skončil na tyči. Velké štěstí pro skvadru Adiho Hüttera. V 50 minutě to vypadalo, že jeho svěřenci, konkrétně Alassane Pléa, skórovali, ale radost jim pokazilo rozhodnutí videorozhodčího, který odhalil ofsajd francouzského útočníka.

Následně se osmělil z dálky Niklas Dorsch, ale nepotykal si s přesností. Poté o sobě dal vědět Lars Stindl, leč hlavičkoval jenom nad bránu. Rozhodující moment přišel na pořad odpoledne na samém začátku závěrečné desetiminutovky. Nico Elvedi selhal v obranné činnosti, čímž nabídnul Vargasovi dost prostoru na to, aby vymyslel přihrávku pod sebe, kterou z první uklízel za Sommerova záda útočník Florian Niederlechner - 1:0.

Ve zbývajících minutách die Fuggerstädter zcela kontrolovali hru a soupeře nepustili na dostřel Gikiewiczovy svatyně. O další tříbodový zisk se pokusí za týden na Dreisamstadionu ve Freiburgu. Naopak domácí stánek Gladbachu uvidí duel dvou Borussií, protože dorazí mančaft z osmdesát kilometrů vzdáleného Dortmundu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele