19. kolo
16.01.2022 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Daichi Kamada (© AFP)

Frankfurt nevyzrál na nevyzpytatelný Augsburg a z jeho půdy si odváží pouze bod

Frankfurt neodkázal odčinit předchozí vyhoření s Dortmundem (2:3) a tentokráte pouze remizoval na půdě zachraňujícího se Augsburgu po výsledku 1:1, v německé Bundeslize tak nevyhrál podruhé za sebou a nenavázal tak na povedený konec uplynulého roku. V tabulce mu patří osmá pozice s osmadvaceti body a prozatím tedy vyklidil pohárové příčky. Domácí celek je po zisku cenného bodu stále patnáctý s devatenácti body na kontě.

Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nepřinesla, poté se favorizovaní hosté z ničeho nic dostali do vedení. Daichi Kamada převzal vynikající kolmici do volného prostoru od Borrého, vzápětí obešel brankáře Gikiewicze a krkolomným zakončením nakonec uklidil balón doprostřed zcela prázdné branky. Svěřenci trenéra Olivera Glasnera mohli navýšit svůj náskok po necelé odehrané půlhodině.

Sow totiž vysunul rozběhnutého Lindströma, jenž hezkou kličkou přelstil bránícího Oxforda a vystřelil po zemi z deseti metrů, nicméně jeho pokus se odrazil od bližší konstrukce do zámezí. Augsburg nečekaně srovnal stav necelých deset minut před přestávkou. Iago uvolnil nádherným obloučkem nabíhajícího Michaela Gregoritsche, který se sice dostal do ostřejšího úhlu, i přesto nezištně usměrnil balón k vzdálenější tyči.

Frankfurt vstoupil do druhého dějství s velkým elánem a v 51. minutě se chvíli radoval z druhé vstřelené branky, jenomže zásah N'Dicky neplatil kvůli zřetelnému ofsajdu. Ihned na to se postavil k přímému volnému kopu aktivní Lindström a Gikiewicz parádně vyboxoval míč do bezpečí. Stejný hráč znovu zahrozil v samém závěru zápasu, ale jeho nepříjemnou střelu opět zlikvidoval brilantní domácí strážce, V nastaveném čase naopak chtěl na druhé straně otočit vývoj střídající Niederlechner, ale toho famózně vychytal gólman Ramaj.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele