34. kolo
14.05.2022 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Daniel Caligiuri (© AFP)

Augsburg zakončil sezonu vítězstvím nad posledním Fürthem

FCA měli jistotu setrvání v Bundeslize už před čtyřiatřicátým kolem, navzdory šestnácti porážkám. Přesto se kouč Markus Weinzeirl rozhodnul neprodloužit smlouvu. Kdežto fanoušci Kleeblätter už delší dobu věděli, že po postupu bude rychle následovat sestup.

První šanci zápasu si na konto připsal Florian Niederlechner. Cílil pouze do boční sítě. V závěru úvodní desetiminutovky stáhnul Tobias Raschl ve vlastním vápně Andrého Hahna a domácí záhrávali pokutový kop, který bylo nutné posvětit u videa. Daniel Caligiuri mířil dostatečně přesně k levé tyči, takže Sascha Burchert na míč nedosáhnul - 1:0.

Autor vedoucí branky se ve 20. minutě chopil rozehrávky přímého kopu ze zajímavé pozice, jenže střela postrádala razanci. A tak se stalo, že se skvadra Tobiase Reichela dočkala vyrovnání. Raschl posunul na pravou stranu na Jessica Ngankama, který zvládnul zpoza velkého vápna vystřelit o chlup dříve, než k němu přiskočil Niklas Dorsch. Křižný přízemní pokus zapadnul k levé tyči, takže Greuther nastřídal za celou sezonu osmadvacet gólů.

Ve zbytku první půle bylo k vidění pár ostřejších momentů, ale žádná větší možnost ke skórování se nekonala. Po změně stran to také nebyla zrovna atraktivní podívaná. Až v 65. minutě se po rohovém kopu objevil na zadní tyči Branimir Hrgota. Dost možná nejlepší hráč Fürthu však na Gikiewicze nevyzrál. Následná drsná skrážka Finnbogasona a Simona Asty se naštěstí obešla bez nepříjemného zranění.

V minutě osmdesáté se ke střele dostal Paul Seguin, jenže těsně minul. Tím jako by pobídnul Michaela Gregoritsche, který pět minutek poté využil toho, že ofsajdová past neklapla podle Reichelových představ - 2:1. Poté centroval na malé vápna Hrgota a Afimico Pululu jen o malý kousek nedosáhnul. Kdyby ano, s velkou pravděpodobností by se ve WWK Areně zrodila remíza.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové čutálisti, je potřeba myslet na následující sezonu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele