30. kolo
16.04.2022 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Herthy (© AFP)

Duel Augsburgu s Herthou vyšel lépe pro hosty

Oba kluby mají záchranářské starosti, takže oba nutně potřebují bodovat. Staré dámě se to z předchozích osmi zápasů podařilo pohříchu jenom jednou. FCA za stejné období nastřádalo tři výhry a jednu remízu, přičemž před týdnem podalo bojovný výkon proti Bayernu, což ovšem ve finále nestačilo ani na bod.

Už ve 3. minutě si nepočínal podle koučových představ Lucas Toussart, čehož mohl využít Michael Gregoritsch, kdyby lépe zamířil. Po úvodní desetiminutovce se zatoužil rozpomenout na lepší časy Alfred Finnbogason. Bohužel pro Augsburg nastřelil Marcela Lotku. V následujících minutách to vypadalo, že hráči mají na svých kopačkách více nervozity, než by bylo vhodné.

Ve 36. minutě se osmělil opět Gregoritsch, avšak jeho přímý kop se mezi tři tyče nevešel. Do konce první půle byla k vidění už jenom jedna tečovaná střela. Ve 49. minutě se velmi pěkně trefil Suat Serdar, když mu míč naservíroval Marco Richter - 0:1. Záhy poté se autor gólu mohl prosadit znovu, jenže mu v ten moment už nebylo přáno.

Michael Gregoritsch nehodlal ve své aktivitě polevit ani po změně stran, což vyústilo ve skutečnost, že za Lotkou zvonilo břevno. Davie Selke měl svého času našlápnuto k pozoruhodné kariéře, jenže nepřekročil svůj stín, o čemž se necelých třicet tisícovek diváků ve WWK Areně přesvědčilo i v 73. minutě. Na opačném pólu mířil nad Iago.

S blížícím se závěrem utkání se domácím nedařilo prakticky už vůbec nic, o čemž svědčí i dvě vcelku zbytečné žluté karty. Hertha, v jejímž dresu chyběl Vladimír Darida, tedy potvrdila, že v poslední době umí na die Fuggerstädter zahrát. Za týden ji čeká další důležitá partie, tentokráte se Stuttgartem. To samé platí pro svěřence Markuse Weinzierla, neboť zajíždějí do Bochumi.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvojka-SNAD ANI NÁHODOU.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele