23. kolo
19.02.2022 15:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Freiburg po dvou zápasech opět naplno bodoval, v Augsburgu byl o gól lepší

Skvadra Christiana Streicha v posledních týdnech nepředvádí spolehlivě vyrovnané výkony, jako tomu bylo v podzimní části sezony. Nicméně post zaručující účast v Lize mistrů je stále velice blízko. Naopak FCA zůstávají po jedenácté prohře nadále nebezpečně zapojeni ve hře o sestup.

Hosté ve WWK Areně nemohli začít lépe. Běžela teprve 4. minuta, když Roland Sallai poslal z pravé strany výtečný centr na přední tyč, kde se hlavou přes stínujícího Iaga prosadil Nils Petersen - 0:1. Ještě během úvodní desetiminutovky málem navýšil skóre Jeong Woo-yeong. Rafal Gikiewicz tentokrát svůj tým podržel.

Následně zkusil štěstí Florian Niederlechner. Síť sice trefil, leč pouze z boku. Po čtvrthodině Freiburští dvakrát propadli v defenzivní činnosti, čehož využil Niederlechner, když posunul míč na Michaela Gregoritsche, jehož přízemní střela zpoza vápna byla dostatečně razantní na to, aby Mark Flekken nedokázal zasáhnout - 1:1.

V minutě pětadvacáté se zase připomněl jihokorejský reprezentant ve službách klubu z Bádenska-Württemberska. Na polského brankáře nevyzrál. To se podařilo až při následující akci Nicovi Schlotterbeckovi, který využil toho, že muž v rukavicích balon po rozehraném signálu pouze přibrzdil a z bezprostřední blízkosti zařídil svému mančaftu vedení - 1:2.

Ve druhém poločase se na první střelu čekalo skoro čtvrt hodiny. Jeong Woo-yeong však mířil vedle. Po šedesáti minutách to zkusil z přímého kopu Vincenzo Grifo. Gólman balon neudržel, jenže Nicolas Höfler zařízení minul. Do konce zápasu měli Weinzierlovi svěřenci ještě dva dobré pokusy na vyrovnání. Ovšem ani Gregoritsch, ani v nastaveném čase Finnbogason si neporadili podle svých představ, přestože opravdu mnoho nechybělo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele