31. kolo
23.04.2022 15:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Schick nastartoval obrat Leverkusenu ve Fürthu

Bayer Leverkusen dál setrvává na třetí příčce tabulky, když i s gólovým přispěním českého útočníka Patrika Schicka rozstřílel poslední Greuther Fürth 4:1. Farmaceuti nevstoupili do zápasu ideální, ale na rychlý gól Jetra Willemse přišla stejně rychlá odpověď v podání Patrika Schicka. Ještě do poločasu hosté otočili a pak v poklidu zvyšovali náskok. Postupně se trefili Sardar Azmoun, Paulinho a Exequiel Palacios.

Leverkusen prohrál minulý týden v Lipsku a po druhé za sebou ztratil body, což zkomplikovalo jeho postavení v první čtyřce. Vzhledem k postavení obou celků v tabulce se ale tři body pro Bayer očekávaly, ovšem začátek mnohé zaskočil. Leverkusen totiž inkasoval hned z první domácí akce. Rozhozená obrana nejprve dovolila Ngankamovi, aby se zjevil sám před Hrádeckého a posléze z druhé vlny propálil finského brankáře nikým neobsazený Jetro Willems.

Greuther si vydobytého vedení před vlastním publikem dlouho neužil a o tři minuty později přišla rychlá odpověď. Po rohovém kopu se balón šťastně poodrážel až k nohám Patrika Schicka a ten ho usměrnil do branky. Celou situaci zkoumal VAR systém a ofsajd českého útočníka neodhalil. Tím se nastartoval obrat Farmaceutů, který přišel záhy. Brankář Linde vyrobil obrovskou chybu v rozehrávce, když přímo namazal Sardaru Azmounovi a ten neměl problém trefit úplně prázdnou branku!

Leverkusen byl i dál lepším týmem a dalších branek se dočkal až po změně stran. V 53. minutě nebyla hostům uznána branka - na vině byl ofsajd, ale v 58. minutě už proběhlo všechno podle regulí. Paulinho si narazil s Azmounem a chladnokrevně zakončil - 3:1. Greuther mohl okamžitě snížit, kdyby Ngankam před Hrádeckým lépe střílel.

Patrik Schick chtěl rozšířit svojí gólovou sbírku v 68. minutě, když velice nepřesně zakončoval zpětnou přihrávku Diabyho. Na druhé straně zakončoval těsně vedle patičkou Asta a šest minut před koncem se Leverkusen dočkal posledního gólu. Exequiel Palacios se rozhodl nic nevymýšlet a ze střední vzdálenosti přesně práskl do balónu, který zapadl k tyči. Následující minuty už se jenom dohrávaly. Leverkusen si ve Fürthu připsal povinné vítězství a nadále drží třetí příčku. Boj o Ligu mistrů tak slibuje napínavou podívanou až do posledního kola. Co se týče Greutheru, jeho osud už byl dříve zpečetěn.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele