33. kolo
07.05.2022 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Julian Brandt (© AFP)

Dortmund si podle očekávání poradil s posledním Fürthem a sezonu zakončí na druhé příčce

Oproti předcházejícímu ročníku si tak BVB polepšili, neboť před rokem skončili třetí. Zato Greuther se mezi elitou příliš neohřál a - na rozdíl od Bochumi - jej čeká už jenom jeden bundesligový duel.

Sportpark Rohnhof Thomas Sommer, na který se vydalo šestnáct tisícovek diváků a divaček, viděl spíše oťukávací úvod. Pokusy buď šly vedle, anebo ke gólmanům ani nedoputovaly. Ve 24. minutě se ochozy radovali. Bohužel pouze na krátkou chvíli. Přihrávka Simona Asty před bránu skončila u Branimira Hrgoty, který přibližně ze sedmi metrů po zemi prostřelil Marwina Hitze. Rozhodčí Christian Dingert po komunikaci s kolegou u videa nemohl gól uznat kvůli ofsajdu.

A tak se krátce poté radovali hosté. Raphaël Guerreiro to zkusil z rohu vápna. Andreas Linde dokázal míč vyrazit pouze na zadní tyč, kde číhal Julian Brandt. A jelikož měl před sebou odkrytou klec, zvedl jeho spoluhráč Erling Haaland vítězoslavně ruce nad hlavou už v momentě, kdy se k němu dostal balon - 0:1.

Borussia si dál hlídala ofenzivní výpady soupeře. Kromě dvaačtyřicáté minuty, kdy Hitzovi pořádně vyprášil rukavice Gian-Luca Itter. Po změně stran se na první velkou šanci čekalo deset minut. Marco Reus se vyhnul brankáři, jenže se dostal až do příliš tupého úhlu, ze kterého při nejlepší vůli nešlo zakončit mezi tři tyče.

Následně se se svým technickým obstřelem prezentoval Jamie Leweling, ale úspěšný nebyl. Dočkal se až v 70. minutě jeho spoluhráč s kamerunskými kořeny Jessic Ngankam, když jej šikovně pobídnul Branimir Hrgota. Defenziva Roseho výběru tenhle moment vůbec nezvládla, takže mohla jenom sledovat, jak se stylový oblouček snáší na místo určení - 1:1.

Ovšem že by nerozhodný stav vydržel na ukazateli nějak dlouhou dobu, to se rozhodně tvrdit nedá. Už za 120 sekund si totiž Julian Brandt chytře posunul za obránce Schulzův centr z levé strany a na jeho ránu pod břevno nemohl Linde dosáhnout - 1:2. Leweling se pokusil o opětovné vyrovnání, avšak znovu netrefil podle představ.

Zato Felix Passlack si po Reusově přihrávce poradil vcelku s přehledem - 1:3. Během pěti minut byli Kleeblätter o dvě branky pozadu. To platilo i po rohovém kopu v 83. minutě, kdy chybujícímu Hitzovi museli vypomoct spoluhráči. Jude Bellingham pak dokázal skórovat k pravé tyči, jenže si nepohlídal ofsajdovou hranu. Následně střídal tentokráte nevýrazný Erling Haaland, jenž před posledním kolem ztrácí v tabulce střelců na druhého Patrika Schicka tři zásahy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele