25. kolo
05.03.2022 15:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Ansgar Knauff (© AFP)

Hertha počtvrté v řadě prohrála, od Frankfurtu inkasovala čtyři góly

Celkové skóre z těchto čtyř duelů hovoří při poměru 3:15 jednoznačně v neprospěch klubu z hlavního města. Stará dáma proto ani po pětadvaceti kolech neopustí barážovou pozici. Eintracht setrvá ve středu tabulky.

Po uplynutí úvodní čtvrt hodiny Jesper Lindström obešel Maximiliana Mittelstädta, ale Marcel Lotka mezi třemi tyčemi svůj tým podržel. Při další šanci hostů už nic takového neplatilo, protože hlavička Ansgara Knauffa byla po Kostićově centru zcela neomylná - 0:1. V prvním poločase už se nic zvláštního nestalo.

Zato necelých 180 sekund po startu toho druhého našel Knauff před bránou hlavu Evana N’Dicky, který posunul na Tutu, pro něhož nebylo obtížné trefil odkrytou klec - 0:2. Následně centroval Vladimír Darida, avšak Marc-Oliver Kempf nedokázal usměrnit balon na místo určení. Lotka potom za hranici šestnáctky v tísni odkopnul kulatý předmět jenom k Jesperu Lindströmovi, který mu jej z dálky bez rozpaků vrátil do brány - 0:3.

Tohle už vypadalo na další debakl. Pět minut poté, co český záložník ve službách berlínského klubu odešel ze hřiště, se z voleje dokázal parádní střelou k pravé tyči prosadit jeho náhradník Davie Selke - 1:3. Jakékoli další snahy domácích o korekci výsledku byly rázně utnuty už za necelých 120 sekund. Daicha Kamada posunul na Rafaela Borrého, který využil podklouznutí Dedrycka Boyaty a tvrdou ranou na bližší (levou) tyči dal výsledku jeho finální podobu - 1:4.

Nic na tom nezměnily ani dvě střely Lucase Toussarta, ani další zakončení Selkeho. Židle se pod Tayfunem Korkutem zřejmě pořádně rozkývala. Přitom celek z Olympijského stadionu vede teprve od listopadu. Nutno dodat, že i na předchozích štacích v Kaiserslauternu, Leverkusenu a Stuttgartu vydržel pokaždé jenom pár měsíců.

Proti Orlům vystřelili jeho svěřenci na bránu sice čtyřikrát, leč kromě Selkeho gólové trefy se nejednalo o pokusy, které by měly Kevinu Trappovi přidělat vrásky na čele. O další bodový zisk se pokusí o příštím víkendu proti Borussii Mönchengladbach. Do Deutsche Bank Parku zavítá nevyzpytatelná Bochum.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat
DidusIneptus

Voni ty Herťáci asi na fotbal moc nejsou. Ráčí by tam viděli olympiádu. Podle mě je to nejslabší článek Bundesligy. I Stuttgart s Fürtem jsou lepčí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele