29. kolo
09.04.2022 18:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Genki Haraguchi (© AFP)

Berlínské derby vyšlo o poznání lépe pro Union

Vítězný celek má proto stále šanci urvat i post zaručující účast v Lize mistrů. Mnohem pravděpodobnější je ale nepochybně vstupenka do Evropské či Evropské konfederační ligy. Naopak Stará dáma zůstává předposlední, ačkoli situaci má stále ve svých rukou.

Už ve 2. minutě se pokusil o nůžky domácí Timo Baumgartl, jenže jimi střihnul jaksi polovičatě, takže pro Marcela Lotku žádná složitá práce. To po následné ráně Beckera už musel náhradník za Alexandera Schwolowa předvést velmi dobrý zákrok. Stejně si počínal i po dalším rohu, kdy jeho pozornost opět testoval Baumgartl.

Obránci ve službách die Eisernen se v úvodu toho klání přeorientovali spíše na útočníky, protože ani Niko Gießelmann nechtěl zůstat pozadu a muž v rukavicích musel být pozorný. To samé platilo i za čtyři minutky, kdy dokonale přečetl úmysly Taiwa Awoniyho. V minutě osmnácté mohl pálit Vladimír Darida, ale nezadařilo se podle představ.

Po půl hodině Lotka nezkrotit centr z pravé strany, nicméně s nepříjemnou situací při střele Sheraldo Beckera mu vypomohl Peter Pekarík. Na úvodní gól se tedy čekalo půl hodiny. Beckerův centr z pravé strany putoval na zadní tyč, kde hlavičkoval Genki Haraguchi sice do tyče, ale od ní se kulatý předmět odrazil do sítě - 0:1.

Poté Darida našel Belfodila, jehož hlavička nemohla Rönnowa výrazněji ohrozit. Myziane Maolida pak odmítnul vyrovnání, protože těsně minul pravou tyčku. Do konce poločasu ještě o centimetříky minul rovněž hlavou kapitán Unionu Christopher Trimmel. A po něm se znovu připomněl aktivní Becker, když obešel Boyatu, aby se poklonil umění Marcela Lotky.

Pět minut po startu druhého dějství přišlo na pořad večera vyrovnání. Ishak Belfodil hledal před bránou spoluhráče. Místo toho našel Timo Baumgartla, který nešťastně zacílil do vlastní svatyně - 1:1. Dredryck Boyata pak Frederika Rönnowa nepřekonal, takže Grischa Prömel mohl po následující akci slavit, jelikož hlavou z malého čtverce zařídil svému týmu opětovné vedení - 1:2.

V 67. minutě se neúnavný Sheraldo Becker chopil rozehrávky přímého kopu, se kterým si gólman poradil. Reprezentant Surinamu se prosadil až poté, co pravačkou zamířil přesně k pravé tyči - 1:3. Za šest minut měl možnost snížit Belfodil. Dánský náhradník za Andrease Lutheho byl znovu lepší. V 85. minutě ještě Baumgartlův centr zpracoval Sven Michel, aby kvalitním zakončením k pravé tyči dal výsledku jeho finální podobu - 1:4.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Škoda pro Hertu. Derby jsem si představoval jinak (2:2). Doufám, že Herta nespadne. Už bysme se asi dlouho berlínského derby nedočkali. Bylo tam vyprodáno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele