27. kolo
20.03.2022 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lipsko pálilo s Frankfurtem šance a získalo pouze bod za bezbrankovou remízu

Favorizovaný Red Bull chtěl využít náročného programu svého nedělního rivala, který ve čtvrtek sehrál vyrovnanou bitvu v Evropské lize se španělským Betisem a postoupil až po vysilujícím prodloužení. V tomto utkání působil svěžejším dojmem a vytvořil si i nespočet vyložených možností, jenomže naprosto selhal v koncovce a po bezbrankovém výsledku je v tabulce čtvrtý s pětačtyřiceti body, jeho konkurentovi patří osmá pozice s osmatřiceti body.

Úvodní dvacetiminutovka spočívala v dobývání hostující obrany, pak domácí pálili jednu šanci za druhou. Nejprve se dostal k nebezpečné hlavičce zblízka André Silva a na brankové čáře zachraňoval situaci stojící Hinteregger, jenž dokázal odkopnout míč do bezpečí. Ve 26. minutě se poprvé musel blýsknout brankář Trapp, ten totiž vytěsnil bombu Simakana z dvaadvaceti metrů na svou levou tyč a pak mu pomohli spoluhráči.

Ještě do přestávky se chvěla branková konstrukce podruhé, neboť Laimer napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a orazítkoval horní tyčku, v nastaveném čase dopravil míč do sítě Nkunku, avšak po finální nahrávce od Angeliña neunikl ofsajdové pasti. Obrázek hry se v žádném případě neměnil ani po přestávce a čarovat musel Trapp, neboť během čtvrthodiny druhého dějství zlikvidoval nebezpečný pokus Olma z ostrého úhlu, zblízka vychytal aktivního Nkunkua a nakonec odvrátil balón famózně jednoruč nad branku po dělovce Laimera.

Frankfurt nečekaně zahrozil zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy se na gólmana Gulácsiho řítil Hauge, ale v osobním souboji ho přeci jen nedokázal přehodit. Domácí favorit pak zahrozil ještě dvakrát, nicméně Eintracht znovu mohl poděkovat neuvěřitelnému Trappovi proti možnostem Nkunkua s Poulsenem, a výsledek se tedy hlavně díky němu až do samotného konce nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Frankfurt vyhrál v této sezoně 3 zápasy venku vypsaný jako outsider. Tahle případná čtvrtá by byla nejpřekvapivější. Nesmí se to stát.

Reagovat
DidusIneptus

Lipsáci jsou ostudy. Nejsou schopný prorazit unavenej F. Ikdyby dali 20 tyčí, nezajímá mě to! Mají vyhrát. Já sem přísnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom aby nebylo nějaké překvápko v příštím kole-dvoječka v Dortmundu . 0 beru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele