33. kolo
08.05.2022 19:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Lipsko si snadno poradilo se zachráněným Augsburgem a opět se vrátilo mezi elitní čtyřku

Lipsko dokázalo alespoň částečně odčinit čtvrteční vyřazení v semifinále Evropské ligy se skotským Rangers, kvůli snadnému nedělnímu vítězství nad Augsburgem v poměru 4:0 a sobotní porážce Freiburgu s Unionem Berlín (1:4) se zpět vyhouplo na čtvrté místo se sedmapadesáti body a právě před SC si vytvořilo dvoubodový náskok, ve svém závěrečném utkání s téměř jistě sestupujícím Bielefeldem mu pravděpodobně stačí získat jediný bod.

O celkovém pořadí v Bundeslize totiž rozhoduje celkové skóre a Lipsko má oproti Freiburgu náskok nedostižných čtyřiadvaceti gólů. Pokud tedy s Arminií alespoň remizuje, tak obsadí kýženou čtvrtou příčku zaručující základní skupinu Ligy mistrů pro příští ročník. FC v tomto střetnutí prakticky nemělo o co hrát, jelikož Stuttgart o dvě hodiny dříve remizoval v Mnichově s mistrovským Bayernem, a definitivně tak získal jistotu záchrany.

Hosté se i přes tuto porážku udrželi na čtrnácté pozici se ziskem pětatřiceti bodů a právě před šestnáctou barážovou příčkou VfB mají náskok nedostižných pěti bodů. Domácí sice nepředváděli od samého začátku oslnivý výkon, ale už po necelých šesti odehraných minutách se mohli dostat do vedení. Na pravém křídle unikl Mukiele a dostal se až před brankáře Gikiewicze, kterého však nedokázal zblízka překonat.

Domácí nasměroval k důležitému tříbodovému zisku André Silva, jenž se prosadil zhruba pět minut před poločasovou přestávkou. Ten se totiž opřel do odraženého míče z necelých osmnácti metrů a parádně ho usměrnil k přední tyči. Lipsko po změně stran ještě více přidalo a během dvanácti minut pojistil jeho náskok nejlepší klubový střelec Christopher Nkunku. Čtyřiadvacetiletý francouzský záložník poprvé skóroval ve 48. minutě.

Nejprve po prudké nahrávce od Mukieleho stanul před poloprázdnou brankou a ze středu šestnáctky ji nemohl minout. Stejný hráč se znovu prosadil za dalších devět minut, když se díky další vynikající přihrávce Mukieleho dostal až před hranici brankového území a svůj obstřel umístil přímo do pravého spodního růžku - 3:0.

RB přidalo čtvrtou uklidňující trefu v 64. minutě z pokutového kopu, který rozhodčí Dankert nařídil za nedovolený zákrok na aktivního Mukieleho. K němu se následně postavil zkušený švédský špílmachr Emil Forsberg a chladnokrevně zamířil do protipohybu bezmocného Gikiewicze. Ve zbývajícím průběhu neproměnili své možnosti Poulsen s Halstenbergem a výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele