2. kolo
20.08.2021 20:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Dominik Szoboszlai (© AFP)

Lipsko se se Stuttgartem nemazalo, dvě povedené trefy zařídil Szoboszlai

Mizerné vystoupení z úvodního kola z Mohuče je zapomenuto. Lipsko napravilo poslední nečekaný nezdar a v rámci v pořadí druhého utkání Bundesligy si nový kouč Jesse Marsch připsal na své konto premiérové vítězství. Vyhrál poměrně jasně souboj se svým krajanem Pellegrinem Matarazzem, stojícím na lavičce Stuttgartu, domácí totiž vsítili hned čtyři branky.

Netradičně proti sobě nastoupili dva američtí trenéři, důvody k radosti měl každopádně jen ten na straně Die Roten Bullen. A především musel chválit záložníka Dominika Szoboszlaie, jenž dvěma góly pomohl setnout soupeře z Bádenska-Württemberska. O další se postarali též jeho spoluhráči Emil Forsberg a André Silva, a to až během druhé pětačtyřicetiminutovky.

Hosté sice plnili v Sasku roli outsidera, asi si ovšem nepředstavovali, že by ve finále mohli padnout tak vysokým rozdílem. Vždyť před týdnem podali moc dobrý výkon proti Fürthu, proti němuž cílili přesně pětkrát. Jenže Lipsko pro ně představovalo přece daleko tvrdší kalibr než nováček soutěže. A nutno podotknout, že si zkrátka úplně nevěděli rady s tím, jak uspět.

Do první větší šance tohoto střetnutí se propracoval ve 14. minutě Orbán, k němuž se trochu se štěstím dostal míč do malého vápna, z bezprostřední blízkosti ovšem neměl moc možností najít skulinku a překonat brankáře Müllera. Ve 33. minutě se poprvé osmělil rovněž Stuttgart, a to prostřednictvím Al Ghaddiouiho, ten však svou pravačkou minul kýžený prostor brány.

Skóre střetnutí se měnilo až ve 38. minutě a poprvé se ozval Szoboszlai, který nasměroval nepříjemně plachtící pokus přesně ke vzdálenější tyčce, kam se Müller marně natahoval. Start do druhého dějství se následně VfB opravdu vůbec nevydařil, inkasovalo totiž podruhé, to když po perfektní rychlé kombinaci a finální účelné patičce Andrého Silvy skóroval Forsberg.

V 52. minutě pak Lipsko zřejmě definitivně zlomilo odpor Die Schwaben. Szoboszlai ukázal, že po technické stránce mu asi není potřeba moc co vytýkat, přímý volný kop rozehrál tak, že balón jaksi zvláště podebral, a střela, původně možná i centr, skončila v síti. Výhru domácích ještě jistil v 65. minutě André Silva z penalty, nařízené za nedovolenou hru rukou od Kempfa.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele