28. kolo
02.04.2022 15:30 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

Leon Goretzka (© AFP)

Freiburg domácí střetnutí nezvládnul, od Bayernu inkasoval čtyři góly

Robert Lewandowski se tentokrát neprosadil, jelikož nenastupoval ve zcela stoprocentním stavu a nakonec odehrál něco lehce přes hodinu. I s ohledem na to, že bavorský velkoklub čeká v týdnu první duel čtvrtfinále Ligy mistrů proti Villarrealu. Nagelsmannův tým každopádně udělal další krok k obhajobě titulu, zatímco Freiburg bude mít ještě, co dělat, aby i po čtyřiatřicátém kole udržel pohárovou pozici.

V 8. minutě chtěl nejlepší kanonýr Bundesligy zakončit pohlednou akci, jenže nakonec to za něj musel zařídit Joshua Kimmich. Mark Flekken mohl zůstat v klidu. Kingsley Coman pak nacentroval na Thomase Müllera, který v dané pozici určitě mohl vymyslet nebezpečnější pokus. Další šanci si na konto připsal Tanguy Nianzou Kouassi, když ve výskoku hlavou zakončoval nad.

Na konci úvodní čtvrthodiny se osmělil i Leroy Sané. Trefil ale pouze střed brány. V následujících minutách Bayern soupeře prakticky nepouštěl z vlastní poloviny, nicméně velké příležitosti si vypracovat nedokázal. Až ve 38. minutě centroval do vápna Kimmich. Balon nikdo nezasáhnul, leč k radosti Christiana Streicha se mezi tři tyče nevešel.

V samotném závěru úvodního dějství zkusil štěstí Nico Schlotterbeck, ale Manuel Neuer mohl zůstat absolutně v klidu. Na první gól se tedy čekalo až do 58. minuty. Pro další Kimmichův centr si šel Flekken, nicméně před ním dokázal na hranici malého čtverce do letícího předmětu trknout hlavou Leon Goretzka - 0:1.

Po hodině hry se do dobré šance dostal Coman, ovšem stál až příliš blízko gólmanovi, který tak měl usnadněnou úlohu. Záhy proto mohli jeho spoluhráči vyrovnat. Jmenovitě to byl Nils Petersen, kdo uklidil po zemi z první na místo určení přihrávku od Christiana Güntera. Šťastný střelec byl přitom v ten moment na hřišti jenom několik sekund - 1:1.

V 72. minutě pálil Lucas Höler. Tvrdě, ale zároveň nepřesně. Při protiútoku přiletěl do vápna z levé strany centr od Lucase Hernándeze. Serge Gnabry jednoduchou kličkou posadil na zem Schlotterbecka, aby vzápětí skóroval po zemi k pravé tyči - 1:2. V 81. minutě chyboval Kimmich, jenže Höler na Neuera nevyzrál.

Zato Kingsley Coman dostal balon potřetí za záda Flekkena, jenž jeho ránu u levé tyčky trochu podcenil - 1:3. V nastaveném čase to nejprve elegantně zkoušel Jamal Musiala, nicméně gólovou tečku udělala za celým utkáním až v předposlední minutě letní posila z RB Lipsko, totiž osmadvacetiletý Rakušan Marcel Sabitzer.

Serge Gnabry šel sám na gólmana, jenže jej nepřelstil. Nicméně se svými spoluhráči pak dokonale ovládli pokutové území a právě předtím neúspěšný zakončovatel ve finále celé akce posunul zpátky na svého kolegu, jenž cílil v podstatě do prázdné - 1:4. Bayern za týden hraje s Augsburgem, Freiburg zajíždí do Frankfurtu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak dlouho bude vlevo dule ten zelený zmrd Správa předvoleb???? Co po mě ef ještě chce???? Nainstalovat web kameru????? Mikrofon????

Reagovat
Rich

1-2

Reagovat
Gerd 13

Tak nebylo to vůbec špatný, skvělý zápas hráli podle mě Coman, Hernandez a konečně už na hřišti velmi platný Goretzka.

Reagovat
Rich

Nianzou dostává více prostoru a líbí se mi, jak hraje...

Reagovat
Ferragamo7

Súhlasím,toto bol vydarený zápas a veľmi dôležitý kvôli tomu,že Dortmund stratil ďaľšie 3 body na nás,ale hlavne kvôli vytvoreniu zdravého sebavedomia do zápasu LM v stredu.Veľké sklamanie z mužstva súpera,čakal som,že budú hrať na domácom trávniku oveľa odvážnejšie a drzejšie,ale prakticky až do gólu Goretzku hrali totálne zbabelo a ustráchane,až po tom góle boli nebezpečnejší,ale celkovo na mančaft z ambíciami postupu do LM,to bol veľmi slabý výkon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele