31. kolo
23.04.2022 15:30 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Lars Stindl (© AFP)

Freiburg otočil s Borussií dvoubrankové manko, i přesto s ním ale nakonec remizoval po divokém výsledku 3:3

Jedno z největších překvapení letošního ročníku Bundesligy se dlouhodobě nachází ve vynikající formě a v průběhu tohoto týdne dokonce postoupilo do finále německého poháru, ve kterém se pokusí získat senzační triumf proti favorizovanému Lipsku. Nyní mu na ligové scéně vůbec nevyšel začátek s Mönchengladbachem a už po necelé čtvrthodině prohrával o dvě trefy, pak ale zabral a rázem vedl 3:2. Ve třetí nastavené minutě však o výhru přišel, jelikož vyrovnávací gól vsítil Lars Stindl.

SC si tak lehce zkomplikovalo svou situaci v boji o vytouženou Ligu mistrů, jelikož zůstalo na páté příčce s dvaapadesáti body a tři kola před koncem zaostává za čtvrtým Lipskem o body dva. Hosté naopak získali klíčový bod v boji o záchranu a v nejvyšší soutěži se pro tento ročník definitivně udrželi, s osmatřiceti body jim náleží jedenáctá příčka. Svěřenci trenéra Adiho Hüttera vstoupili do sobotního střetnutí naprosto fantasticky a již ve 3. minutě vedli.

Na pravé straně se ocitl Lainer a svou zpětnou přihrávkou hledal před brankou někoho ze spoluhráčů, avšak ve skluzu zahrál jeden z domácích hráčů nešťastně rukou a rozhodčí Brand okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Rami Bensebaini a bez potíží ho proměnil střelou do pravého spodního rohu. Neuběhlo ani dalších deset minut a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový.

Švýcarský reprezentační útočník Breel Embolo si parádně narazil balón s Hofmannem a po finální kolmici za obranu protivníka zavěsil z první přímo pod břevno kolem bezmocného gólmana Flekkena. Domácí pak ve zbytku prvního poločasu zaměstnávali defenzívu soupeře jednou šancí za druhou, avšak snížit se jim povedlo až čtyři minuty po změně stran, kdy byla v jejich prospěch nařízena penalta za nedovolený zákrok na nově příchozího Weisshaupta.

K ní se vzápětí postavil tradiční exekutor Vincenzo Grifo a bez potíží zamířil k pravé konstrukci. Stav tohoto střetnutí byl poprvé srovnán krátce po hodině hry. Po nahrávce Eggesteina totiž vystřelil z dobrých pětadvaceti metrů Christian Günter a svůj přízemní projektil usměrnil do protějšího dolního růžku. SC heroicky zaznamenalo svou třetí branku v 80. minutě po rohovém kopu.

Na něj si naskočil Philipp Lienhart a svou prudkou hlavičkou z pěti metrů zavěsil pod břevno. Když už se zdálo, že se Mönchengladbach na nic nezmůže, tak v poslední možnou chvíli skóroval Stindl. Ten obdržel parádní pas z pravého křídla od střídajícího Herrmanna a hlavou z deseti metrů uklidil balón do sítě podél marně se natahujícího Flekkena.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Otevřu Kicker-Freiburg. Jakýkoliv jiný web -Freiburg .Nějak zaostávají za činností, která jim byla vlastní v minulých sezonách.

Reagovat
skreko

Myslis kur..t tikety?

Reagovat
smazaný uživatel

Trefil jsi to.

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
DidusIneptus

Freiburg mě naštval. 2 cenné body pro boj o ligu mistrů ,,darovali'' Gladbachu k jistotě záchrany.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele