33. kolo
07.05.2022 15:30 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Patrik Schick díky dalšímu výbornému výkonu přispěl k výhře Leverkusenu nad Hoffenheimem

V pořadí byla s číslem osmnáct a klubu z BayAreny zajistila po dvouleté odmlce pozici zaručující účast v Lize mistrů. Sám český útočník má více než dobře nakročeno ke druhé příčce v tabulce kanonýrů. TSG sice zažili fázi sezony, kdy měli hodně slušně našlápnuto na skvělé umístění. Jenže i kvůli tomu, že v kádru neměli spolehlivého střelce, budou bez evropských pohárů.

O první pokus, který putoval mezi tři tyče, se už ve 4. minutě postaral Georginio Rutter. Lukase Hradeckyho však nevylekal. Na druhé straně střílel Paulinho a Oliver Baumann musel na zem. PreZero Arena viděla úvodní branku až ve 22. minutě. Christoph Baumgartner pelášil z úhlu na bránu. Přestože už byl v pozici, kdy mohl vystřelit, rozhodnul se dát balon pod sebe na Ruttera, jehož volej nezastavil ani na brankové čáře pracující Jonathan Tah - 1:0.

Za dvanáct minutek přišel první velký okamžik Patrika Schicka, který přibližně z úrovně penalty uklidil na bližší (levou) tyč nesnadný centr Moussy Diabyho - 1:1. Jenže záhy po rozehrávce si domácí vzali vedení zpět. Pavel Kadeřábek ze své pravé strany zkusil pobídnout Baumgartnera, jenž byl na zadní tyči včas a mohl poděkovat Odilonu Kossounouovi, že při bránění poněkud zaspal - 2:1.

Otevírající pětačtyřicetiminutovka tedy přinesla více radosti těm, kteří drželi palce družině Sebastiana Hoeneße. Že to budou mít ve druhém dějství hodně těžké, naznačil okamžitě po jeho startu Charles Aránguiz. Po něm zase zakončoval Schick, nicméně Baumann dokázal míč vyrazit. Poté musel předvést parádní zákrok pro změnu Hradecky.

Po hodině hry se zachtělo další branky Christophovi Baumgartnerovi. Skóre se ale pohnulo až v 73. minutě. Rodák z Prahy se proměnil ze střelce v asistenta, když sklepnul ideálně do běhu pro Moussu Diabyho, který nedal gólmanovi pražádnou šanci a z bezprostřední blízkosti zaznamenal svůj třináctý gól - 2:2.

Za 180 sekund byl dokonán obrat. Schick převzal kulatý předmět, prosmýknul se mezi dvěma protihráči, na malém vápně udělal kličku gólmanovi a ve skluzu zakončoval ve stylu velkých střelců - 2:3. K vyrovnání měl velice blízko Jacob Bruun Larsen. Zazvonil pouze o tyč. K dorážce se dostal Andrej Kramarić a potvrdil, že tohle opravdu nebyla jeho sezona. Není pochyb, že v té minulé, kdy vsítil celkem dvacet branek, by do odkryté klece bez problémů zacílil.

Jediný autor dvou branek byl potom překvapivě vystřídán, zatímco kolega Diaby na hrací ploše zůstal, aby mohl v závěru zápasu zahodit jednu slibnou příležitost. Finální hřebíček tedy obstaral až v první nastavené minutě střídající Lucas Alario, když po Palaciosově přihrávce za obranu lehce přehodil vyběhnuvšího Olivera Baumanna, aby v poklidu upravil na konečných 2:4.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele