26. kolo
12.03.2022 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Christoph Baumgartner (© AFP)

Ostře sledovaný duel mezi Hoffenheimem a Bayernem vítěze nepoznal

Ani devětadvacátá branka Roberta Lewandowskiho tentokrát obhájci titulu tři body nepřinesla. Z Hoffenheimu odváží remízu 1:1. Díky ní může druhý Dortmund po odehrání všech kol stáhnout náskok na čtyři body. Naopak TSG budou mít i po šestadvaceti utkáních minimální ztrátu na třetí příčku.

Už v 5. minutě se ke dvěma střelám dostal Andrej Kramarić. Jenže nejprve cílil do Manuela Neuera a potom minul zařízení, čímž jenom potvrdil slabou formu, která jej v aktuální sezoně provází. Na druhé straně hrací plochy musel Oliver Baumann likvidovat výživný volej z kopačky Serge Gnabryho. Po čtvrt hodině Thomas Müller lehoučce líznul hlavou centr z levé strany, ale gólman ve službách domácího výběru se nenechal zaskočit.

Krátce poté hlavičkoval Lewa, nicméně nebyl přesný. Angelo Stiller také přispěchal se svou trochou do mlýna. Jeho pokus byl nebezpečný, leč změnu skóre nepřinesl. Ve 27. minutě se radoval Müller, což se ukázalo býti chybným rozhodnutím, protože stál v ofsajdu. Všechno tedy musel "rozčísnout" až Christoph Baumgartner po půl hodině hry.

David Raum poslal výborný centr na zadní (pravou) tyč, kde se do balonu pravačkou položil právě rakouský záložník a Manuel Neuer nemohl nic dělat, protože střelec uklízel do jeho protipohybu - 1:0. Minuta dvaačtyřicátá opět nepotěšila Thomase Müllera, neboť mu byl při rozvlinění sítě opět pískán ofsajd.

Odpovědnost na sebe tedy znovu vzal Robert Lewandowski. Joshua Kimmich centroval od rohového praporku a jeho polský parťák přesnou hlavičkou vyrovnal - 1:1. Lídr tabulky kanonýrů skóroval i necelých 120 sekund po změně stran. Sudí Schröder znovu nemohl tuhle branku uznat. V 55. minutě sehráli Nagelsmannovi svěřenci pěknou akci, v jejímž závěru se blýsknul Baumann proti Leroyovi Sanému.

Těsně před koncem úvodní hodiny hry zkusil štěstí Kramarić a Neuer za snadný zákrok nechal děkovat. Následně se Gnabry prezentoval střelou do tyče. Jeho kolega Jamal Musiala při další akci pro změnu zakončoval do boční sítě. V 73. minutě byl Müller opravdu blízko regulérní trefě. Jenže na svého brankáře na čáře zaskočil Stefan Posch.

Další pokus patřil zase chorvatskému reprezentantovi Kramarićovi, jenž tentokrát muže v rukavicích pořádně zaměstnal. A protože se svou hlavičkou neuspěl ani Jacob Bruun Larsen, musí TSG doufat, že se čtrnácté vítězství podaří uhrát na Olympijském stadionu v Berlíně. Bayern přivítá v Allianz Areně druhý klub z hlavního města Německa, tedy Union.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Otázkou je, koho by Bayern bral s sebou do LM raději. Lipsko???? Hoffenheim???? I s divadlem se o ten první flek nemusí obávat.

Reagovat
Rich

0-3

Reagovat
Gerd 13

Čeká nás v rámci ligy jeden z nejtěžších soupeřů,uvidíme jestli po tom Salzburgu už Bayern pojede zase tak,jak od něj čekáme . 1 - 3.

Reagovat
Rich

Proti Salzburgu to byla fotbalová lahůdka, já v to doufám, ale vím, že tento zápas bude těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

el klassico 5:1.mazaný polák-upadávač tři červené a bombu na čenich navdávkem

Reagovat
DidusIneptus

Bundesliga není Liga mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Panu Nagelmanovi se nepozdávala kvalita trávníku. Nechutný , odporný, slizký to tvor. Kdyby nehráli divadlo , tak v BL udělají každého i na právě pooraném hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nagelsmanovi-pardon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele