14. kolo
04.12.2021 15:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

(© AFP)

V Hoffenheimu padlo pět branek, Eintracht po čtyřech zápasech padl

Tabulkou stoupá i TSG Hoffenheim, který uštědřil porážku Eintrachtu Frankfurt. Hosté přicestovali do Rhein-Neckar Arény ve slušné formě, nicméně pětibrankovou přestřelku nakonec nezvládli. Góly domácího celku obstarali Geiger, Rutter a Samassékou, zatímco za Eintracht stříleli do černého Borré a Paciência.

Hoffenheim se díky výhře 3:2 posunul už na čtvrté místo tabulky, které znamená přímý postup do Ligy mistrů. Do utkání ale nevstoupil ideálně a po čtvrthodině hry s Eintrachtem prohrával. Lindström poslal do šestnáctky ostrý centr a Rafael Borré ho na malém vápně dostal hlavou do branky. O chvíli později to mohlo být už o dva góly, ale Jakić na zadní tyči nedokázal akci zavřít.

A tak se dostalo ke slovu TSG, jmenovitě Dennis Geiger, který po přiťuknutí Dabbura parádní střelou vyrovnal na 1:1. Vyrovnávací branka Hoffenheim posilnila psychicky a zanedlouho došlo ke zkompletování obratu. Tvrdou střelu Beboua Trapp ještě vyrazil a úplně volný Georginio Rutter dal z dorážky na 2:1. Eintracht úplně vypadl z tempa a domácí na hřišti dominovali. V prvním poločase ale žádná další branka nepadla a zápas tak zůstával nadále otevřený.

Začátek druhého poločasu nabídl vyrovnanou partii a žádnou větší příležitost. Až v 60. minutě se Hoffenheim se štěstím dostal ke třetímu gólu. Střela Samassékoua sice nebyla dostatečně prudká, ale Trappa překvapila a ten se po ni natahoval k tyči marně.

Nebylo na co čekat a Eintracht to potřeboval rozbalit. Podpořit ofenzívu postupně přišli Hauge s Rodem a v 72. minutě bylo zaděláno na drama. Kostićův centr si zpracoval na prsa Gonçalo Paciência a pohotovou střelou z první vrátil Frankfurt do hry.

Hosté měli na případné vyrovnání ještě zhruba dvacet minut času. Hoffenheim ale nespěchal, kontroloval hru a takticky ji kouskoval, což hostům dělalo problémy. Domácím se taková hra vyplatila. Eintracht už vyrovnat nedokázal a domů se vrací s prázdnou, zatímco Hoffenheim poskočil už na čtvrté místo tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele