30. kolo
17.04.2022 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Andrej Kramarić (© AFP)

Hoffenheim jako by se zalekl účasti v pohárech. Doma neporazil ani poslední Fürth

Fotbalisté Hoffenheimu nezvládli před vlastními fanoušky překonat obranu posledního celku soutěže a v zápase 30. kola Bundesligy pouze remizovali s Fürthem 0:0. V tabulce se tak propadli na osmou příčku. Český obránce v řadách domácího týmu Pavel Kadeřábek odehrál 71 minut.

Pro fotbalisty Fürthu byla naděje na záchranu už prakticky mizivá. Na nesestupové 16. místo ztráceli propastných 12 bodů a nepomáhala jim ani forma, se kterou již sedm ligových klání v řadě nevyhráli. Naopak Hoffenheim po třech prohrách v řadě stále bojoval o pozice zajišťující pohárovou Evropu v následující sezoně. Před utkáním se nacházeli na sedmé příčce a nutně potřebovali vyhrát, aby se dostali zpátky před šestý Kolín nad Rýnem.

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji a častěji drželi balon na kopačkách. Bohužel však modrobílým chyběla jakákoliv nadstavba v podobě překvapivé nahrávky, nebo samostatného průniku, a proto jejich územní převaha nepramenila v žádné šance. Jedinou střelu na bránu v první půli si připsal chorvatský útočník Andrej Kramarič, s jeho slabým pokusem však neměl brankář větší potíže.

Ve druhé půli se výkon hostů jednoznačně zlepšil a v 56. minutě mohli jít do vedení. Střela Branimira Hrgoty z přímého volného kopu však jen těsně přeletěla branku Hoffenheimu. O sedm minut později se probil do zajímavé příležitosti Julian Green, americký útočník zkoušel z hranice pokutového území zakončit jedovatě na zadní tyč, Oliver Baumann však předvedl exkluzivní zákrok a míč za svá záda nepustil. V závěru utkání přece jen zabrali domácí a svého soupeře zatlačili, vítězný gól se jim však vstřelit nepodařilo.

Hoffenheim nedokázal na vlastním stadionu Trojlístky porazit a v boji o evropské poháry tak ztratil důležité dva body. Svou ztrátu se pokusí odčinit 23. dubna v duelu s Frankfurtem. Fürth přivítá ve stejný den na domácí půdě Leverkusen.

Autor: Livesport.cz / Moris Hyršl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele