32. kolo
30.04.2022 18:30 CET
3 : 4
(1:1)

Reportáž

Lucas Höler (© AFP)

Freiburg odjel z PreZero Areny se všemi třemi body

Na rozdíl od zápasu mezi Borussií Dortmund a Bochumí, nemělo tohle střetnutí žádného třígólového střelce. Naopak o sedm branek se podělil stejný počet borců. Šťastnější po závěrečném hvizdu byli hosté, kteří usilují o nejlepší umístění od sezony 2012/2013, kdy skončili pátí. TSG nedokázalo udržet formu a na evropské poháry s největší pravděpodobností nedosáhne.

Od začátku se hrálo ve velice dobrém tempu. První trefu mohl zaznamenat po čtvrt hodině Christian Günter, jenže jeho pokus byl zblokován. Skóre se poprvé a zdaleka nikoli naposledy, měnilo ve 23. minutě. Velikou radost měli příznivci a příznivkyně klubu, kde je od roku 2011 hlavním koučem Christian Streich.

Kevin Vogt se zapomněl vysunout, čímž zrušil ofsajdové postavení Rolanda Sallaie, jemuž adresoval přihrávku Lucas Höler. Maďarský forvard uklízel pravačkou z první přesně k tyči, přestože měl prostor jak na zpracování, tak na přihrávku zmíněnému spoluhráči - 0:1. Jeho gól byl ovšem vymazán krátce po uplynutí úvodní půl hodiny.

Centr Davida Rauma z levé strany na první pohled nebyl z nejzdařilejších. Andrej Kramarić dokázal přečíst situaci a naběhnul si na bližší tyč, odkud zaznamenal svou pátou branku v probíhajícím ročníku. Pro srovnání, v tom minulém jich nastřádal rovných dvacet - 1:1. Více pozoruhodného se během první půle neodehrálo. Tedy snad s výjimkou žluté karty pro Diadiého Samassékoua, která byla v celém utkání jedinou.

Čtyři minuty po startu druhého dějství Mark Flekken nedosáhnul na křižnou ránu z kopačky Angela Stillera - 2:1. Hned po rozehrávce posunul Vincenzo Grifo na neobsazeného Güntera, jehož přízemní střela nebyla tvrdá, ale zato byla přesná - 2:2. V dalších minutách chyběla de facto oběma mančaftům právě přesnost ve finální fázi.

Až v 70. minutě tohle změnil Lucas Höler, když z bezprostřední blízkosti hlavou usměrnil na místo určení parádní Günterův centr - 2:3. A než se Pavel Kadeřábek se svými spoluhráči stačil vzpamatovat, prohrávali už o dvě branky. Jeong Woo-yeong přišel, zpracoval, přechytračil Vogta a tváří v tvář Baumannovi nezaváhal - 2:4.

Odpovědět záhy zkoušel Angelo Stiller. Muž v rukavicích vyrážel do bezpečí. Ermedin Demirović potom minul, takže Sebastian Rudy dostal příležitost snížit. Höfler rozeběhnutého Ruttera nezastavil, takže mohl posunout nalevo na Rauma, který příhrával na bližší tyč, kde zakončoval dvaatřicetiletý záložník. Podle rozhodčího Fritze balon přešel brankovou čáru. A kdyby ji nepřešel, všechno jistil se svojí dorážkou Georginio Rutter - 3:4.

V poslední minutě nastaveného času mohl zajistit svému týmu alespoň bod čerstvý Kasim Adams, nicméně Flekken se proletěl vzduchem a předvedl zákrok odpoledne. SC tedy můžou za celou sezonu sesbírat sedmnáct vítězství, pokud v závěrečných dvou kolech porazí Union Berlín i Bayer Leverkusen. Na Hoffenheim čekají také die Werkself a po nich Borussia Mönchengladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele