28. kolo
01.04.2022 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Taiwo Awoniyi (© AFP)

Union přehrál Köln nejtěsnějším možným rozdílem

Zatímco Kozli si v posledních týdnech udržovali víceméně stabilní formu, die Eisernen několikrát zaváhali, takže vyklidili pohárové pozice. I proto, že se s výraznějším poklesem formy potýkal Taiwo Awoniyi. Nigerijský fotbalista však tentokrát zařídil svému týmu všechny tři body.

Aktivní byl v podstatě už od samotného začátku, leč o první pokus se postaral jeho protihráč Dejan Ljubičić. V závěru úvodní dvacetiminutovky pálil z hranice šestnáctky Grischa Prömel, jenomže přestřelil. Ten samý hráč za několik minut dopadnul po vzdušném souboji nepříjemně na záda. Stalo se tak krátce poté, co Sheraldo Becker střelou z úhlu vyzkoušel pozornost Marvina Schwäbeho.

Ve 35. minutě zprvu velmi nebezpečně pálil Rani Khedida. Nicméně balon nakonec skončil dobrý metr vedle pravé tyče. Následně propadnul míč k Jonasi Hectorovi, jemuž pokazil radost včasným vyběhnutím Frederik Rönnow. Hosté dostali výhodu rohového kopu, po kterém Mark Uth cílil do boční sítě.

Ve druhém dějství nebyly odehrány ještě ani čtyři minutky, když Hector vymyslel maximálně riskantní přihrávku, kterou vyčíhnul Taiwo Awoniyi a střelou z první dokázal, i díky lehké teči Schwäbeho, dostat svoji skvadru do vedení - 1:0. Za šest minut se trochu utrhnul ze řetězu střelcův spoluhráč Christopher Trimmel, avšak sudí Badstüber jeho faul na Hectora po přezkoumání u videa ocenil jenom žlutou kartou.

Po hodině hry zahrávali domácí přímý kop, po kterém Timo Baumgartl zakončoval také do boční sítě. V minutě osmdesáté se k přímému kopu postavil Andreas Voglsammer, jenže přestřelil. Tečku za utkáním udělal autor jediné branky, avšak čtyři minut před vypršením řádné hrací doby už gólmana celku z města nad řekou Rýn nepřekonal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele