12. kolo
20.11.2021 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Union Berlín (© AFP)

Berlínské derby vyšlo lépe pro Union

Stalo se tak podruhé z pěti duelů, které oba kluby sehrály na nejvyšší úrovni. Svěřenci Urse Fischera díky dalšímu vítězství v tabulce poskočili na skvělou pátou příčku, zatímco Hertha zůstává nebezpečně blízko sestupových vod.

Pro domácí nemohl zápas začít lépe. Psala se teprve 8. minuta, když přihrávku za obranu jeden ze zadáků nezpracoval, čímž dal šanci čerstvému nigerijskému reprezentantovi Taiwo Awoiyimu, jenž cílil po zemi naprosto přesně k levé tyči - 1:0. Šlo už o jeho osmou branku v sezoně, takže dorovnal Anthonyho Modesteho a Patrika Schicka.

Ve 26. minutě centroval Genki Haraguchi. Tohle pobídku ale nikdo ze spoluhráčů ani z protihráčů netečoval, takže málem zapadla do sítě. Nestalo se, a tak druhá branka padla až krátce poté, v závěru úvodní půl hodiny. Volej Christophera Trimmela si proskákal svoji cestičku až do svatyně hostujícího celku, konkrétně opět k levé tyči - 2:0.

Stará dáma zahrozila až v závěru úvodního dějství. Peter Pekarík nejprve těsně minul. A po něm to vypadalo, že Krzysztof Piatek hlavou skóroval, jenže skluzující Robin Knoche senzačně stihnul kulatý předmět ještě na brankové čáře vykopnout do bezpečí. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy vyšla lépe die Eisernen.

Ve druhém dějství se na dobrou příležitost čekalo skoro patnáct minut. Pak se osmělil Max Kruse a Alexander Schwolow musel předvést výborný zákrok. Následně pálil Genki Haraguchi, leč rána byla tečována mimo tři tyče. Timo Baumgartl zařízení překopnul a i zbývající minuty si fotbalisté Unionu s přehledem pohlídali.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele