26. kolo
12.03.2022 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Saša Kalajdžić (© AFP)

Stuttgart na poslední chvíli urval ze zápasu s Unionem alespoň bod

Hosté si byli dobře vědomí toho, že die Eisernen nemají zrovna nejlepší formu, nicméně díky Awoniyiho proměněné penaltě více než poločas prohrávali. Nakonec to byl Saša Kalajdžić, kdo zajistil svému týmu třiadvacátý bod v sezoně, což aktuálně stačí na barážovou pozici.

Už ve 3. minutě zkusil zpoza vápna štěstí Rani Khedira. Nepřesná střela byla na pětadvacet minut posledním momentem, který mohl více než šestnáct tisíc diváků a divaček zvednout ze sedadel. Pak se ani jednomu z týmu nedařila při akcích finální fáze, takže s dalším zakončením přišel až v sedmadvacáté minutě Niko Gießelmann, jehož ránu z úhlu musel Florian Müller vyrážet nad břevno.

Poté Grischa Prömel zamířil do boční sítě. Ve 37. minutě skóroval Taiwo Awoniyi, jenže si nepohlídal ofsajdovou hranu. Za necelých 180 sekund Prömel vystřelil, pro což neměl pochopení Wataru Endo a ve vlastním vápně zasáhnul balon rukou. Robert Hartmann ukázal na penaltový puntík. Čtyřiadvacetiletý Awoniyi v posledních týdnech marně hledal formu, takže si chtěl exekucí spravit chuť.

Díky tomu, že gólman skočil po své pravé ruce, zatímco nigerijský forvard cílil na opačnou stranu, mohl jít výběr Urse Fischera do vedení - 1:0. Ve druhém dějství nebyly delší dobu k vidění žádné pozoruhodné momenty. Až v 75. minutě pálil těsně nad Omar Marmoush. Poté hlavičkoval mimo Robin Knoche.

V 85. minutě mohl odčinit zaváhání Endo. Jeho výtečná přihrávka našla rozběhnutého Kalajdžiće, nicméně ten našel pouze levou tyčku Rönnowovy svatyně. Rakouský útočník při své další šanci minul, ale v poslední minutě řádné hrací doby si přeci jenom naběhnul mezi dva obránce, aby na hranici malého čtverce uklidil na místo určení vynikající centry od Borny Sosy - 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele