34. kolo
14.05.2022 15:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Taiwo Awoniyi (© AFP)

Union vyzrál v posledním kole na Bochum a bere vynikající pátou příčku

Znovu nezbývá, než zatleskat kouči Ursi Fischerovi, jehož práce dovedla méně tradiční z berlínských klubů podruhé v řadě do pohárové Evropy. Do posledního kola přitom byl ve hře post zaručující Ligu mistrů, avšak ten nakonec o jeden bodík uzmulo RB Lipsko. Die Unabsteigbaren sezonu dohrávali v poklidu, protože záchranu už měli dávno jistou.

Že by tenhle duel mohl být na góly celkem bohatý, naznačila už 5. minuta. K radosti většiny z více než dvaadvaceti tisícovek diváků a divaček na Stadion an der Alten Försterei se radovali domácí. Genki Haraguchi na pravém křídle upláchnul všem pronásledovatelům, aby do vápna poslal výborný centr, který Grischa Prömel usměrnil hlavou zcela nechytatelně - 1:0.

Sám japonský asistent to zanedlouho zkusil sám, jenže bez razance, takže Michael Esser nechal děkovat. Poté se do soupeřova vápna dostal Christopher Trimmel a Robert Tesche podle všeho zahrál rukou, což potvrdilo video. Rozhodčí Marco Fritz tedy ukázal na penaltový puntík a Taiwo Awoniyi s trochou štěstíčka proměnil - 2:0.

Zbývající minuty úvodního poločasu se dohrávaly víceméně v poklidu. To znamená, že Andreas Luthe nemusel zasahovat proti žádné soupeřově střele. Po změně stran se jako první osmělil Taiwo Awoniyi, leč cílil jen do boční sítě. Úspěšný nebyl ani na opačném pólu hrací plochy Takuma Asano. Dočkal se až jeho spoluhráč Simon Zoller.

Běžela 55. minuta, když zmíněný třicetiletý forvard uklidil do sítě centr z kopačky Danila Soarese - 2:1. Na druhé straně zakončoval střídající Andreas Vogelsammer. Essera ovšem nevylekal. Jeho pozdější přihrávka na kolegu Awoniyiho byla výborná, jenže nigerijský spoluhráč zblízka na muže v rukavicích nevyzrál. V 79. minutě Thomas Reis zaradoval z vyrovnání.

Takuma Asano využil nedorozumění v obraně Unionu. Přihrál Eduardu Löwenovi, na jehož technickou střelu na zadní (pravou) tyč Andreas Luthe nedosáhnul - 2:2. Nicméně Taiwo Awoniyi se s remízou nehodlal spokojit, a tak si v 88. minutě obhodil Cristiana Gambou, aby v podstatě bodlem zaznamenal svou patnáctou trefu v sezoně - 3:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele