34. kolo
14.05.2022 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

Stuttgart porazil Köln a vyhnul se baráži

Svěřenci Pellegrina Matarazza po celých čtyřiatřicet kol složitě hledali stálou formu. Nakonec setrvávají mezi elitou zásluhou lepšího skóre, zatímco se třetím celkem 2. Bundesligy se v ošidném dvojduelu střetne Hertha. Kozli navzdory desáté porážce uhájili post zaručující evropské poháry.

Hned na samotný úvod se díky své neústupnosti dostal Chris Führich. Jenže než stačil vystřelit, přiletěl Jonas Hector. Poté centroval Borna Sosa. Balon se dostal k Tiagovi Tomásovi, který pátou branku v sezoně nepřidal. Portugalský fotbalista byl v další minutě faulován v soupeřově šestnáctce a kopala se penalta. Saša Kalajdžić si věřil, ale Marwin Schwäbe dokázal rukou skvěle vyrazit.

Nicméně ve finále to hostům nebylo moc platné. Už za minutu totiž centroval od rohového praporku Chris Führich a rakouský útočník hlavou zacílil na místo určení - 1:0. Orel Mangala nechtěl zůstat pozadu, a tak vyslal Schwäbeho střelem ránu, která ovšem dvojnásobné vedení VfB nepřinesla. Po půl hodině hry propásnul obří příležitost Wataru Endo, takže domácí šli do šaten pouze s nejtěsnějším možným náskokem.

Ztratili jej v 59. minutě. Střela z rohu pokutového území směřovala na Floriana Müllera, který ji však neudržel, čímž nabídnul jako na zlatém podnosu dvacátou branku pro Anthonyho Modesteho - 1:1. V poslední minutě házel dlouhý aut Konstantinos Mavropanos a Omar Marmoush na gólmana nevyzrál.

Ve finální desetiminutovce tým Steffena Baumgartla soupeře dokázal zmáčknout, avšak kýžený druhý zásah se neuskutečnil. Naopak přišla druhá minuta nastaveného času, ve které Stuttgart zahrával rohový kop. Hiroki Ito hlavou prodloužil na svého krajana Wataru Enda, jenž stejnou částí těla nechal zapomenout na svůj předchozí nezdar a celek z města automobilky Mercedes-Benz zachránil mezi elitou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele