21. kolo
05.02.2022 15:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Eintrachtu Frankfurt (© AFP)

Stuttgart nakonec z utkání proti Eintrachtu nevytěžil ani bod

Dvakrát domácí dotáhli ztrátu, ale třináct minut před vypršením řádné hrací doby se podruhé v zápase prosadil Ajdin Hrustić. VfB kvůli tomu nadále v tabulce zůstává předposlední, zatímco celek z Frankfurtu má na dosah pohárové příčky.

První šance se v Mercedes-Benz Areně uskutečnila v 6. minutě, avšak Jakić o kousek minul. Při následné příležitosti byl jeho spoluhráč Evan N‘Dicka už úspěšný, jelikož s trochou štěstí tečoval na místo určení Lindströmův centr od rohového praporku - 0:1. Vedoucí branka přinesla na kopačky "Orlů" uklidnění, kdežto svěřenci Pellegrina Matarazza poněkud postrádali kreativitu v ofenzivní fázi.

Až ve 28. minutě našel Chris Führich spoluhráče Sašu Kalajdžiće, jenž v pádu nedokázal vymyslet přesnější zakončení. Za deset minut o sobě dal vědět Orel Mangala, i když si nepochybně představoval, že nadělá Kevinu Trappovi více starostí. Třeba jako spoluhráč Waldemar Anton, který si ve 43. minutě naběhnul na Führichův centr z přímého kopu a zblízka skóroval - 1:1.

Jenže de facto okamžitě po změně stran si hosté vzali vedení zpět. Pohlednou akci zakončil Christopher Lenz pobídkou z levé strany do malého vápna, kde se koníčkem prezentoval Ajdin Hrustić. Tady byl Florian Müller zcela bez šance zasáhnout - 1:2. Po hodině hry měl velikou možnost Kalajdžić, když se řítil v podstatě sám na bránu. Jenže finále celého sóla mu zdaleka nevyšlo.

Chuť si spravil po sedmdesáti minutách, jelikož hlavou ideálně trknul do centru od Borny Sosy - 2:2. Jenže o osm minutek později vykulil Jens Hauge na hranici šestnáctky Hrustićovi, jehož volej byl výrazně tečován, což pochopitelně učinilo celou situace pro gólmana naprosto neřešitelnou - 2:3. Pořád však zbývala do konce čtvrthodinka.

Během ní však už nikdo v dresu Stuttgartu hostující jedničku neohrozil. Jedenáctá porážka jest pro klub z města automobilů velice nepříjemná a není vyloučeno, že trenér Matarazzo dostane ultimátum. Hodně bude záležet na tom, jak dopadne o příštím víkendu duel s Bayerem Leverkusen. Eintracht přivítá v domácím Deutsche Bank Parku trápící se Wolfsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele