27. kolo
19.03.2022 15:30 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Waldemar Anton (© AFP)

Stuttgart byl v důležitém zápase s Augsburgem o gól úspěšnější

VfB se tak vyšplhali nad sestupové pásmo, ale pořád si jsou velmi dobře vědomí toho, že závěrečných sedm kol bude velmi náročných. O udržení stále bojuje v podstatě pětice týmů a situace ve spodním patře tabulky zůstává vyrovnaná.

Pro hosty začal tento duel výborně. V 6 minutě našel Iago svým centrem Andrého Hahna, jenž z hranice malého čtverce prostřelil Floriana Müllera - 0:1. Po rozehrávce upadnul v soupeřově šestnáctce po kontaktu s brankářem Omar Marmoush. Patrick Ittrich si šel prohlédnout video, aby usoudil, že se o penaltový zákrok nejednalo.

Ve 28. minutě přiletěl do vápna Augsburgu centr, který Tiago Tomás šikovně sklepnul pro Sašu Kalajdžiće, který si ve vápně udělal prostor, leč nepropálil posledního před sebou stojícího obránce. Ten samý hráč se pak pokoušel Rafala Gikiewicze přehodit, ale ten jeho úmysl včas přečetl. Když už to vypadalo, že se poločasového hvizdu nemůže nic stát, padly ještě dvě branky.

O tu vyrovnávací se postaral Waldemar Anton, když hlavou při standardní situaci vymetl šibenici po centru Borny Sosy - 1:1. Jenže hned poté si to mezi přesilu neohroženě namířil Arne Maier, načem v obležení posunul na neobsazeného Michaela Gregoritsche, jehož přízemní střela ze dvanácti metrů se stala pro vybíhajícího muže v rukavicích nechytatelnou - 1:2. Pro rakouského fotbalistu šlo o sedmý zářez v sezoně.

Ve druhém dějství se rozhodně pro diváky, kterých do Mercedes-Benz-Areny zavítalo téměř 56 000, zrovna nehrálo. První veliká šance druhého poločasu přišla až v jeho 34. minutě. A hned byla gólová. Po faulu Madse Pedersena se Marmoush chopil rozehrávky přímého kopu z nějakých osmnácti metrů a výbornou střelou do levé šibenice srovnal skóre - 2:2.

Další pokusy patřily Kalajdžićovi a Tiagovi Tomásovi, ale za zády soupeřova brankáře neskončily. Neuspěl ani André Hahn, jenž hlavičkoval do břevna. Dorážející Andi Zeqiri si pak vylámal zuby na Müllerovi. V 85. minutě to zkusil Omar Marmoush opět zpoza vápna. Střela mu však hrubě nesedla, díky čemuž se stala ideální pobídkou pro Tiaga Tomáse, který ranou pod břevno točil misky vah a potvrdil svůj velký přínos pro klub z Bádenska-Württemberska - 3:2.

V poslední minutě ještě Chris Führich zahodil vyloženou možnost, neboť trefil obránce, který na čáře zaskakoval za svého gólmana. Na tom, že svěřenci Pellegrina Matarazza pošesté v ročníku vyhráli, se už pochopitelně stejně nic nezměnilo. Po reprezentační pauze zajíždí Stuttgart do Bielefeldu, zatímco FCA přivítají doma Wolfsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele