19. kolo
15.01.2022 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

André Silva (© AFP)

Lipsko vyhrálo ve Stuttgartu a přiblížilo se pohárovým příčkám

Tým Domenica Tedesca tak navázal na týden starou výhru proti Mohuči. Kdežto pro VfB se situace dále komplikuje. Dokonce natolik, že po 19. kole může spadnout do sestupového pásma.

Pro hosty začal zápas v Mercedes-Benz Areně nejlépe, jak mohl. Už v 10. minutě centroval Christopher Nkunku a Konstantinos Mavropanos zahrál ve vlastním vápně rukou. Kopala se tedy penalta, kterou André Silva proměnil, jelikož Florian Müller skákal opačným směrem. V minulé sezoně s osmadvaceti trefami obávaný kanonýr zaznamenal v té aktuální teprve osmý zásah - 0:1.

Odpovědět mohl po dvaadvaceti minutách Tanguy Coulibaly, kdyby Péter Gulácsi nestál ve správný čas na správném místě. Následující minuty se nesly ve znamení pokažených přihrávek. A když už se nějaká povedla, nedokázal ji adresát zpracovat. Až ve 40. minutě se osmělil Hiroki Ito, jenže muž v rukavicích s tímto pokusem neměl větší problémy.

Po změně stran se jako první připomněl Yussuf Poulsen, ale hlavičkoval mimo. V 56. minutě zahrávali domácí standardní situaci. Po centru hlavičkoval Saša Kalajdžić a Gulácsi byl v podstatě trefen, než že by předvedl reflexivní zákrok. Velké zklamání bylo patrné na kouči Pellegrinovi Matarazzovi, jenž krátce předtím obdržel žlutou kartu.

V 64. minutě pálil z hranice vápna Orel Mangala a maďarského brankáře ve službách RB Lipsko pořádně protáhnul. Strážce svatyně "Rudých býku" musel do akce za 180 sekund znovu, když vyrážel hlavičku Waldemara Antona, který mohl poděkovat za výborný centr Chrise Führicha. V 70. minutě ztratili domácí u soupeřova pokutového území balon, což vyústilo v rychlý brejk. Christopher Nkunku ve vápně zaseknul a následně poslal přízemní střelou na bližší tyč kulatý předmět do sítě - 0:2.

V 83. minutě už Gulácsi předvedl vynikající reflex, kterým zneškodnil přízemní pokus Naouiroua Ahamady z bezprostřední blízkosti. Především díky hráči s jedničkou na dresu si hosté na konto připsali osmou výhru v sezoně. O další budou usilovat za týden na vlastním stadionu, kam dorazí Wolfsburg. Stuttgart se střetne s Freiburgem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5,04-5,4?

Reagovat
DidusIneptus

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele