29. kolo
10.04.2022 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Moussa Diaby (© AFP)

Leverkusen kuriózně neproměnil penaltu a z Bochumi proto veze jen bod

Favorizovaný Bayer poprvé od poloviny února nastoupil v základní sestavě se svým nejlepším střelcem Patrikem Schickem, ovšem v nepříliš zajímavém utkání nedokázal proměnit penaltu a nakonec vybojoval jen bezbrankovou remízu, boj o elitní čtyřku zaručující skupinovou fázi Ligy mistrů se mu tedy opět komplikuje. V tabulce Bundesligy sice zůstává na třetím místě s dvaapadesáti body, ale před pátým Freiburgem je už jen o čtyři body.

Domácí výběr za svým protivníkem příliš nezaostával po herní stránce a celkově si dokonce vypracoval více střeleckých pokusů, nicméně remízu určitě může považovat za úspěch. Pět kol před koncem má totiž záchranu na dosah, neboť je dvanáctý se šestatřiceti body a na šestnáctou barážovou pozici Bielefeldu drží dostatečný desetibodový odstup. Celý zápas spíše probíhal v opatrnějším duchu a gólových možností bylo k vidění vskutku poskrovnu.

Domácí v poslední době kosí série zranění a výjimkou nebyl ani tento nedělní duel, protože zhruba po odehrané půlhodině musel opustit trávník Tah a nahradil ho Bakker. VfL si vytvořilo svou největší možnost necelých deset minut před přestávkou, kdy z hranice pokutového území napřáhl Soares, jenomže jeho dělovka orazítkovala pouze břevno.

Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém poločase, i přesto ale mohl Bayer rozhodnout v 65. minutě. Po hezké přízemní kombinaci získal míč Paulinho, kterého v pokutovém území evidentně podrazil Löwen a rozhodčí Zwayer bez jakéhokoli váhání ukázal na penaltový puntík. K nabídnuté možnosti se postavil Moussa Diaby a rozvlnil síť, avšak při zahrávání podklouzl a balónu se dotkl hned dvakrát, proto Zwayer tento gól neuznal. Ve zbývajícím průběhu k ničemu zásadnímu již nedošlo, český útočník Schick nakonec odehrál 77 minut.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele