31. kolo
22.04.2022 20:30 CET
5 : 0
(5:0)

Reportáž

Max Kruse (© AFP)

Hattrick Kruseho, dva góly Winda: Wolfsburg se s Mohučí vůbec nepáral

Wolfsburg předvedl asi ten nejlepší první poločas v průběhu letošní sezóny, doma bez potíží skolil Mohuč a prakticky definitivně vyřešil možnou hrozbu sestupu, který mu matematicky stále hrozil. Byť rovnice ještě stále není úplně vyřešená, o pád o patro níže se zkrátka bát již reálně nemusí. O svém drtivém vítězství rozhodl už do přestávky, skóroval totiž hned pětkrát.

Vlci obecně tuhle sezónu nemohou hodnotit nijak pozitivně. Na evropské scéně podávali spíše podprůměrné výkony, vypadli už po podzimní části, žádná zářná vystoupení neukázali ani na domácí frontě. V Bundeslize se vlastně budou prát ve zbývajících třech kolech už pouze o co možná nejlepší umístění, s chutí můžou střádat plány na sezónu další. Mise s názvem udržení se v německé nejvyšší soutěži je zkrátka splněna, a to i díky bídnému představení protivníka.

Ten již od začátku tahal jednoznačně za kratší konec, po obrátce poté nenašel síly na jakýkoli zvrat v utkání, ba dokonce se nedočkal ani jednoho čestného úspěchu v podobě alespoň jedné snižující trefy. Prohrával už od 8. minuty, to když patička L. Nmechy ještě skončila na tyčce, zmatený gólman Zentner nedokázal balón odvrátit do bezpečí, takže s dorážkou přispěchal Wind, jenž hravě cílil do prázdné brány. Mohuči se následně situace hodně zkomplikovala ve 23. minutě, červenou kartu vyfasoval Tauer, jenž ve vlastním vápně stáhl k zemi L. Nmechu.

Nejenže zmařil zjevnou brankovou možnost soupeře, dokonce způsobil nařízení pokutového kopu, k němuž se jako exekutor postavil Kruse, a ten snadno přelstil Zentnera. V oslabení se pak hosté dost těžko hrabali nahoru, v podstatě zabředávali ještě hlouběji. Ve 35. minutě se na listinu střelců podruhé uvedl Kruse, který zužitkoval umné pobídky zprava od Bakua. Ve 42. minutě přidal na své konto další přesný zásah Wind, jenž se objevil ve správný čas na pravém místě a z blízkosti udeřil, přičemž v nastavení první půle zpečetil hattrick Kruse, k němuž až do šestnáctky doputoval Gerhardtův centr zleva. Zentner znovu mohl jenom stěží zasáhnout.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele