29. kolo
09.04.2022 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Lukas Nmecha (© AFP)

Wolfsburg doma jasně přehrál Bielefeld

Vlci potvrdili, že proti tomuto soupeři se jim dlouhodobě daří. Ve vzájemném klání nepoznali hořkost porážky od roku 2007. Za současné situace si po desátém vítězství vytvořili osmibodový náskok na barážovou pozici, kterou zásluhou lepšího skóre okupuje právě Arminia.

Přitom kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Robin Hack už ve 3. minutě proměnil svou obrovskou šanci. Vyběhnuvší Koen Casteels zvednul pravou ruku a útočník hostujícího celku ji v podstatě trefil. Hned poté se prosadil Lukas Nmecha, jenže branka nemohla platit kvůli ofsajdu. Třiadvacetiletý rodák z Hamburku si chuť spravil po uplynutí úvodní desetiminutovky.

Yannick Gerhardt posunul do vápna a následnou střelu Stefan Ortega rukou nezkrotil - 0:1. Po čtvrt hodině hry se Jonas Wind s balonem dvakrát nerozpakoval a nekompromisně jej napálil do pravé tyče. V další minutě defenziva výběru Franka Kramera opět pohořela, takže se domácí dostali do přečíslení. Nmechu vychytal gólman. Xaver Schlager pak z dorážky sice skóroval, ale co to bylo platné, když stál v ofsajdu?

Ve 38. minutě byl rohový kop Wolfsburgu prodloužen na zadní tyč, odkud vracel hlavou na malé vápno Yannick Gerhardt a Lucas Nmecha stejnou částí těla dopravil míč na místo určení - 2:0. Do konce otevíracího dějství stačil Hack už jenom přestřelit. Začátek druhé půle vyšel svěřencům Floriana Kohfeldta výborně.

Krüger fauloval Ridleho Bakua a nařízený přímý kop z necelých dvaceti metrů uklidil do sítě Maximilian Arnold, přestože Ortega si na letící předmět sáhnul - 3:0. Zkáza die Arminen byla dokonána ve třiapadesáté minutě. Nmecha pobídnul na pravém, křídle Bakua, jehož centr do vápna skončil na hlavě Maxe Kruseho, jenž cílil do prázdné klece - 4:0.

V 56. minutě mohl Nmecha završit hattrick, leč zblízka přestřelil. Na další pokus se ve Volkswagen Areně čekalo čtvrt hodiny. Wind ale našel jenom připraveného brankáře. Brian Lasme pak trochu pozlobil Casteelse. Skóre se ovšem neměnilo. A to nejen při této situaci, nýbrž do finálního hvizdu rozhodčího Benjamina Branda, který nemusel řešit žádný vyloženě sporný moment.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele