27. kolo
20.03.2022 17:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Paulinho (© AFP)

Rozhodl žolík: Paulinho v závěru přisoudil Leverkusenu vítězství ve Wolfsburgu

Možná že tomuhle zápasu by více slušela dělba bodů. Jenže Leverkusen nakonec lépe zvládl závěrečné okamžiky a radoval se ze zisku tří bodů. Děkovat musí především náhradníkovi Paulinhovi, jenž se dostal na plac až v 81. minutě, přesto zařídil oba přesné zásahy. Pro české fandy dodejme, že se očekávaně ani na lavičce nezjevil reprezentační útočník Patrik Schick.

V úvodních pasážích utkání hodně hrozil Adli, v 6. minutě nasměroval balón z úhlu pouze do rukavic gólmana Pervana, v 15. minutě se pak ocitl v daleko lepší pozici, nicméně trestuhodně domácí bránu přestřelil. V 17. minutě poprvé zahrozil taktéž Wolfsburg, avšak L. Nmecha se z velmi dobrého postavení neprosadil, přičemž hostující brankář Hradecky ve 23. minutě lapil pokus z přímého volného kopu od Arnolda tak, že míč vyrazil s vypětím všech sil do břevna.

Ze začátku druhé půle byl opětovně aktivnější Bayer a ve 48. minutě chtěl po brejku změnit průběžné bezgólové skóre Bellarabi, ovšem meruna mu na kopačku nesedla tak, jak by si asi představoval, a cílil tedy nepřesně. V 56. minutě se naopak zásadním způsobem ozvali Vlci, Wind se protočil do slušné palebné polohy, ke své smůle však orazítkoval jen vzdálenější tyč.

Obě mužstva následně polevila ve svém útočném snažení, měla několik možností, jak duel strhnout na svou stranu, a když už se v podstatě smiřovala s remízou, zdařilo se Leverkusenu zasadit Wolfsburgu dvě kruté rány. Nejprve v 86. minutě Pervan nestačil zareagovat na teč spoluhráče Bornauwa po zakončení Paulinha a poté Brazilec využil pas zleva od Demirbaye.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:2

Reagovat
DidusIneptus

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele