34. kolo
14.05.2022 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Max Kruse (© AFP)

Lewandowski ve svém možná posledním zápase za Bayern opět skóroval, mnichovský gigant ani přesto nevyhrál

Mistrovský Bayern nedokázal potvrdit papírové předpoklady ve Wolfsburgu a i přes dvoubrankové vedení zakončil tuto sezónu jen remízou 2:2. Již svůj pětatřicátý ligový gól této sezóny vsítil polský kanonýr Robert Lewandowski, pro kterého to zřejmě byla poslední trefa v barvách německého mistra, jelikož podle médií odmítl prodloužit končící smlouvu. VfL obsadilo v Bundeslize konečné dvanácté místo se ziskem dvaačtyřiceti bodů.

Hosté vlétli do zápasu jako uragán a hned v úvodní čtvrthodině si vytvořili několik slibných příležitostí. Nejprve po nadýchaném centru Müllera z levého křídla lehce tečoval míč Gortzka a už chtěl zvedat ruce vzhůru, ovšem fantastický zákrok předvedl gólman Casteels a svůj celek prozatím uchránil od pohromy. Ihned na to si hostující strážce poradil i s pokusem Lewandowskiho a pak po přízemním pasu Gnabryho těsně nedosáhl na míč Musiala.

Domácí chtěli z ničeho nic udeřit přesně v 15. minutě, když po rohovém kopu Arnolda prudce hlavičkoval Lacroix, ale k jeho smůle pouze orazítkoval pravou konstrukci. Naopak o dvě minuty později se na druhé straně prosadil Josip Stanišič. Teprve dvaadvacetiletý obránce obdržel přihrávku do volného prostoru od Kimmicha a ze středu pokutového území zamířil přímo do protějšího spodního růžku. Za dalších sedm minut rozvlnil síť také Musiala.

Devatenáctiletý mladík využil parádní akce Müllera a jeho závěrečné finální nahrávky, jenže tato branka nakonec neplatila vinou těsného ofsajdu. Hosté přeci jen vedli o dvě trefy pět minut před přestávkou. Lewandowski si seběhl před hranici brankového území na vynikající centr od Müllera a hlavou pohotově usměrnil balón přímo do levé šibenice. Vzápětí mohl stejný hráč skórovat podruhé, jenže tentokráte minul pravou tyč o několik decimetrů.

Wolfsburg se vrátil zpět do hry o bodový zisk v poslední minutě první půle. O snížení se postaral Jonas Wind, který si elegantně zpracoval křižnou přihrávku Maxe Kruseho a mezi dvěma obránci nekompromisně zavěsil k levé tyči. Po změně stran se hrálo o něco opatrněji, Vfl z ničeho nic vyrovnalo v 58. minutě. Aktivní Kruse obdržel prudkou nahrávku Van de Vena z levé strany a z bezprostřední blízkosti nemohl minout odkrytou branku.

Poté až do závěrečného hvizdu hrozil pouze Bayern, avšak když Lewandowskiho brilantně vychytal Casteels a v závěrečných deseti minutách neproměnili své možnosti Choupo-Moting se Saném, tak se výsledek již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele