14. kolo
09.11.2022 18:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Nadiem Amiri (© AFP)

Leverkusen otočil Das rheinische Derby a v Bundeslize oslavil druhou výhru za sebou

Bayer uplynulý týden doslova vybojoval play-off o osmifinále Evropské ligy a následně si na ligové scéně pohrál s prozatímním lídrem německé ligy Unionem, který deklasoval vysoko 5:0, a připravil ho tak o čelo tabulky. Nyní sice nezačal úplně nejlépe v derby v Kolíně nad Rýnem, nicméně po změně stran nakonec převrhl misky vah na svou stranu dvěma góly v rozmezí šesti minut, a ke konci podzimní části se tedy dostává do očekávané formy.

Klub z Leverkusenu se od začátku letošního ročníku Bundesligy spíše trápí, ovšem teď díky druhému tříbodovému zisku v řadě poskočil na třinácté místo s patnácti body o dva body právě za dvanáctý Kolín. Ten naopak z posledních čtyř duelů dosáhl na jediný bod a propadl se do dolní poloviny, v tuto chvíli na něj určitě doléhá náročný program spojený se základní skupinou Konferenční ligy.

V hostujícím dresu nastoupil do začátku český krajánek Adam Hložek a byl střídán po necelé hodině hry, naopak útočník Patrik Schick znovu nebyl k dispozici kvůli poraněnému lýtku. Do třaskavé bitvy o Severní Porýní-Vestfálsko vstoupili lépe domácí, když si první větší možnost vypracovali v 8. minutě, ale po hezké akci nakonec brankář Hradecky vyrazil tvrdou ránu Adamjana do zámezí.

Kolín se dočkal vedoucí trefy přesně po odehrané půlhodině. Centr aktivního Adamjana z levého křídla si zpracoval elegantně na prsa Benno Schmitz a svůj nechytatelný projektil z hranice šestnáctky usměrnil přímo k levé konstrukci. Mírný outsider nepolevoval ani po přestávce a svůj náskok mohl pojistit ve 49. minutě, jenomže dělovku kapitána Hectora z dobrých pětadvaceti metrů výtečně odvrátil Hradecky na horní tyčku své branky a ihned na to si hostující strážce famózně poradil i se zakončením Adamjana.

Zlom v tomto středečním duelu nastal v 65. minutě. K přímému volnému kopu z dvaceti metrů se totiž postavil střídající Nadiem Amiri a jeho tečovaný pokus se štěstím zapadl k levé tyči. Neuběhlo ani dalších šest minut a o rozhodující úder se postaral nejlepší střelec Bayeru Moussa Diaby, jenž po dlouhém sólu Frimponga obdržel finální přihrávku před prázdnou branku, a tu svým přízemním pokusem neminul. Zhruba deset minut před koncem chtěl srovnat Tigges, avšak z hranice brankového území trestuhodně hlavičkoval jen do břevna.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele