8. kolo
01.10.2022 15:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Kolínu nad Rýnem (© AFP)

Kolín nad Rýnem se po přestávce naštval, Dortmund na jeho půdě vedení neudržel a padl

Bitvu o Severní Porýní-Vestfálsko zvládl lépe Kolín nad Rýnem, který po mdlém vystoupení z první půle po obrátce zabral, vsítil tři branky a zlomil odpor Dortmundu, který mohl litovat hlavně několika zahozených možností z prvního dějství. Domácí se tedy dotáhli v tabulce na svého soka na rozdíl dvou bodů, Borussia se, aspoň dočasně, udržela mezi čtyřkou nejlepších.

Hosté první poločas zvládli daleko lépe a zcela po právu se po něm mohli radovat z vedení. A hlavně Malen byl pořádně při chuti, ač zrovna on se o přesný zásah nezasadil. V 18. minutě každopádně slušně prověřil svou pravačkou připravenost gólmana Schwäbeho, ve 27. minutě se již ocitl v daleko lepším postavení, to když mu přihrávku připravil z pravé strany Adeyemi, jenže pak střelu levou nohou poslal jen vysoko nad bránu. Nakonec BVB ve 31. minutě přece jenom gólově udeřilo. Bellingham si seběhl za šestnáctku, odtud posunul míč na Brandta, jenž se dostal do bezprostřední blízkosti Schwäbeho a bez obtíží ho překonal. Ještě se poté ve 40. minutě znovu ozval Malen, Schwäbe proti němu nicméně vytasil perfektní reflexivní zákrok.

Dortmund opravdu prvnímu dějství jasně vládnul, avšak po obrátce na hrací plochu vběhnul poněkud jiný Kolín nad Rýnem, který vyrukoval na soupeře se všemi svými zbraněmi a záhy ho položil na lopatky. V 53. minutě se nalevo dostalo příliš mnoho prostoru Mainovi, ten si tak mohl vybrat, kam merunu pošle, a před brankou pak pohotově zacílil Kainz. A o pouhé tři minuty později domácí přidali na své konto také druhou branku, Kainz se tentokráte ujal role asistenta, svůj centr z rohového čtvrtkruhu zaslal na bližší tyčku, odkud Tigges hlavou přelstil gólmana Meyera. V 69. minutě spálil velkou tutovku Dietz, který po svém úniku orazítkoval pouze brankovou konstrukci, avšak Die Geissböcke nakonec stejně nemuseli úplně smutnit.

V 71. minutě totiž Ljubicic zamířil zpoza vápna parádně ke vzdálenější tyčce, k níž se Meyer mohl opravdu stěží natahovat, a BVB se následně zdařilo ve zbývajícím čase jenom snížit. A nutno podotknout, že hosté měli velkou kliku, že vůbec brankovou síť rozvlnili. Rothe zkusil poslat pas do pokutového území a najít někoho ze svých spoluhráčů, ve finále však nemusel, jelikož se balón odrazil od bránícího Schmitze a doplachtil obloukem přesně pod břevno. Ale tenhle moment s kázní Kolína nad Rýnem nezahýbal, další obdržený gól již na řadu nepřišel, byť v 88. minutě byl blízko skórování Moukoko, ovšem jeho hlavička přesná zkrátka nebyla.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele