10. kolo
16.10.2022 15:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Steffen Tigges (© AFP)

Kolín po dvou týdnech zabral a Augsburg udolal těsně 3:2

Kolín nad Rýnem naposledy vyzrál na Augsburg před vlastními fanoušky v roce 2011, od té doby ho doma neporazil dokonce sedmkrát za sebou. Ani tento nedělní duel se pro něj nevyvíjel úplně nejlépe, ale po přestávce vývoj otočil a i přes vyrovnání soupeře nakonec vsítil rozhodující branku na 3:2 zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, čímž navíc přerušil svou aktuální šňůru tří proher v řadě.

Domácí celek se díky čtvrté výhře v tomto ročníku Bundesligy posunul již na sedmí místo tabulky se šestnácti body, naopak hosté přišli o vynikající šňůru čtyř ligových duelů bez porážky a patří jim dvanáctá pozice se třinácti body. V hostujícím dresu nastoupil podruhé za sebou v základní jedenáctce český brankář Tomáš Koubek a odehrál celý zápas, ani teď však svému týmu tříbodový zisk nepřinesl.

Svěřenci trenéra Enrica Maaßena začali dobře a už po necelé čtvrthodině hry se dostali do vedení. Po dlouhém nákopu Winthera si v pokutovém území protivníka skvěle zpracoval míč na prsa Florian Niederlechner a z mírného úhlu obstřelil gólmana Schwäbeho. Hosté mohli navýšit náskok v 19. minutě, kdy hlavou rozvlnil síť Berisha, nicméně jeho zásah nakonec neplatil kvůli těsnému ofsajdu.

Domácí od tohoto okamžiku přidali a zhruba v polovině první půle mohli srovnat po nejistém zákroku Koubka, ale toho podrželi spoluhráči včasným odkopem. Krátce po odehrané půlhodině byl hostující brankář překonán, nicméně tentokráte ho na brankové čáře zastoupil Vargas.

Výběr vedený koučem Steffenem Baumgartem přeci jen srovnal ihned po změně stran, jelikož skákavý centr Mainy z levé strany zužitkoval rozběhnutý Steffen Tigges a nikým nehlídán před hranicí brankového území pokořil dívajícího se Koubka.

Mírný favorit otočil vývoj v 61. minutě, neboť se Denis Huseinbašić nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a skákavý balón usměrnil přímo k pravé konstrukci. Augsburg se však rozhodně nevzdal a o osm minut později srovnal krok. Daniel Caligiuri se po zpětné hlavičce Niederlechnera zjevil zcela sám ve středu šestnáctky a chladnokrevně se trefil do bližšího spodního růžku.

Avšak v 81. minutě přeci jen měl poslední slovo Kolín. Vítězství mu zařídil svým druhým gólem v zápase čtyřiadvacetiletý Tigges, jenž se po fantastické práci Utha ocitl před Koubkem a ranou pod levou šibenici mu nedal žádnou naději na úspěšný zákrok. Hosté se ve zbývajícím průběhu již na nic nezmohli a domů tedy odjíždějí s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele