1. kolo
07.08.2022 17:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Dejan Ljubičić (© AFP)

Schalke i s Králem v sestavě prohrálo v Kolíně nad Rýnem

Nepovedený návrat mezi německou elitu prožilo Schalke 04. Tým z Gelsenkirchenu na půdě Kolína nad Rýnem třikrát inkasoval a navíc už od 36. minuty hrál bez vyloučeného Dominicka Drexlera. Brankáře Schwolowa postupně překonali až po změně stran Kilian, Kainz a Ljubičić. Čestný úspěch Schalke má na svědomí Bülter.

Po roční odmlce se vrátil do Bundesligy jeden z jeho nejlepších týmů - Schalke 04. V prvním kole zavítal na nevyzpytatelnou půdu RheinEnergie Stadionu. V zahajovací jedenáctce Franka Kramera nechyběl ani český reprezentant Alex Král, ale příliš důvodů k radosti neměl. Königsblauen v Kolíně nad Rýnem propadli a domů se vracejí s nepořízenou.

Nutno podotknout, že domácí si vítězství zasloužili, ale kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby byla Schalke uznána vedoucí branka a kdyby Drexler neviděl už ve 36. minutě červenou kartu. Hosté totiž začali aktivně a krásná branka Rodriga Zalazara nebyla kvůli ofsajdu uznána. VAR přitom zkoumal situaci několik minut a příznivce Schalke finální verdikt nepotěšil. V 19. minutě si velkou šanci vytvořili i domácí a odkrytou branku netrefil na zadní tyči Chabot.

Naprosto zásadní byla pro vývoj utkání 35. minuta a souboj Dominicka Drexlera s Hectorem. VAR totiž upozornil na nedovolený zákrok prvně jmenovaného a sudí nakonec hostujícího hráče vyloučil. Geißböcke okamžitě přešli do útoku a Ljubičiće fantasticky vychytal Schwolow. Schalke bezbrankový stav v prvním poločase ubránilo, ale po změně stran už inkasovalo a to rovnou třikrát.

Pět minut po přestávce poslal Kolín do vedení Luca Kilian, jenž v pádu zasáhl přihrávku Hectora. O patnáct minut později zvýšil už na 2:0 Florian Kainz, když ukončil velký závar před Schwolowem. Málokdo věřil, že by mohlo Schalke utkání ještě zdramatizovat, ale přesně to se čtvrthodinu před koncem stalo. Marius Bülter si v 77. minutě naskočil na perfektně zahranou standardku a ještě znejistil domácí publikum. Bylo to ale jenom na chvíli, protože v 81. minutě už Kolín zase vedl o dva góly. Dejan Ljubičić zůstal uprostřed šestnáctky nikým neobsazen a po lahůdkovém centru z levé strany výsledek pojistil.

Do konce utkání se ještě mohlo skóre několikrát proměnit, jenomže v nastavení postupně selhal Lemperle, zatímco Schalke se postavilo do cesty břevno. Königsblauen se tak návrat do Bundesligy nepovedl, Kolín nad Rýnem zvítězil 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
DidusIneptus

Řezno ( ) v 1.kole Poháru vyřadilo Kolín. To ale nic neznamená na síle Kolína který může v tomhle zápase dát rychtu Schalke.

Reagovat
DidusIneptus

Tip 4:0, přání 1:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
DidusIneptus

Rozhodčí je prevít

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele