16. kolo
21.01.2023 18:30 CET
7 : 1
(5:1)

Reportáž

Ellyes Skhiri (© AFP)

Hráči Kölnu byli nemilosrdní, Werderu nasázeli sedm branek

Když v odpoledním utkání 16. bundesligového kola zvítězil Wolfsburg nad Freiburgem v poměru 6:0, málokoho by asi napadlo, že se zrodí ještě jeden podobně divoký výsledek. Přitom nic nenasvědčovalo tomu, že by třináctí "Kozli" měli soupeři z Brém, který po zimní části okupoval devátou pozici, takhle nadělovat. Jiří Pavlenka na tento duel jistě jen tak nezapomene.

První střelu vyprodukoval Florian Kainz, ale trefil jenom obránce Niklase Starka. V 9. minutě hosté naprosto zpackali rozehrávku přímého kopu, což vyústilo ve smrtící protiútok, v jehož závěru posunul Ellyes Skhiri na Lintona Mainu, který cílil z rohu malého vápna po zemi k protilehlé tyčce - 1:0. Opravdu mistrovsky sehráno!

A domácím tahle branka evidentně dodala na sebevědomí, což potvrdili v době, kdy z časomíry utekla dohromady čtvrthodinka. Kainz chtěl možná najít druhého nabíhajícího spoluhráče, jenže přihrávku si sebral Steffen Tigges, načež doběhnul do vápna a jeho ránu český gólman v žádném případě nemohl zkrotit - 2:0.

Hned po rozehrávce se řítil na svatyni klubu z hanzovního města další útok, který neskončil dalším zásahem, jelikož Eric Martel o kousek minul. Ale ve 21. minutě to byl opět čtyřiadvacetiletý rodák z Osnabrücku Tigges, kdo lobem z téměř poloviny hřiště potrestal předaleké vyběhnutí českého brankáře - 3:0.

Že skvadra Steffena Baumgarta neměla pražádnou chuť zvolnit, předvedla po půl hodině hry. Při Mainově přihrávce si Ellyes Skhiri pohlídal ofsajdovou hranu, takže mohl nerušeně ze čtyř metrů celkově počtvrté rozvlnit síť - 4:0.

Za šest minut vidělo padesát tisíc diváků na RheinEnergieStadionu další gól. Tigges až nečekaně snadno přihrál přes Veljkoviće do ideálního prostoru, kam si naběhnul Denis Huseinbašić. Míč se od Pavlenky odrazil na místo určení - 5:0.

Po rozehrávce střílel Mitchell Weiser a Werder dostal příležitost zahrávat rohový kop. Marvin Ducksch centroval na hlavu Niclase Füllkruga, jehož hlavička z jedenácti metrů zapadla k pravé tyči - 5:1. Pro německého reprezentanta, který v Kataru zařídil remízu v duelu se Španělskem, se jednalo už o jedenáctý zásah v sezoně. Do konce poločasu stihnul Steffen Tigges ještě orazítkovat tyč.

Po změně stran odpískal rozhodčí Robert Schröder gól už jenom dvakrát. Poprvé v 54. minutě - krátce poté, co Tigges zahodil svoji další příležitost. Ellyes Skhiri si na zadní tyči počíhal zcela neobsazený, načež se nádherně položil do Mainova centru a svým volejem zvýšil na 6:1. Florian Kainz si záhy našel další prostor ke střele, leč poslední branka byla vlastní.

Marco Friedl jí demonstroval naprostý zmar Werderu, protože při přihrávce Mainy z levé strany byl opravdu nekompromisní a zavěsil pod břevno. Jiří Pavlenka si připsal na konto alespoň jeden čestný zákrok, když v 84. minutě vyrazil střelu střídajícího Dejana Ljubičiće. "Kozli" si tedy před cestou do Mnichova výrazně zvýšili sebevědomí, zatímco Ole Werner má před střetnutím s Unionem Berlín dost o čem přemýšlet.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele