11. kolo
21.10.2022 20:30 CET
5 : 0
(3:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Marcus Ingvartsen (© AFP)

Oslabený Köln odjíží z Mohuče s pětibrankovým přídělem

Poté, co hříšník Luca Kilian dostal ve 28. minutě druhou žlutou kartu, naděje na druhý bodový zisk v radě v případě týmu Steffena Baumgarta výrazně klesly. Naopak Bo Svensson může být spokojený, že se po postupu v rámci DFB-Pokalu podařilo zase uspět i v Bundeslize, kde jeho výběr bojuje o poháry.

V 10. minutě o sobě dal poprvé vědět Kilian, když ve vlastní šestnáctce sáhnul po unikajícím Karimu Onisiwowi a sudímu Jöllenbeckovi nezbylo nic jiného, než ukázat na penaltový puntík. Marcus Ingvartsen cílil po své pravé ruce, zatímco Marvin Schwäbe si vybral opačný kout svojí svatyně, takže nebylo, co řešit - 1:0.

Faulovaný hráč mohl záhy přidat pojistku, jenže nedal. V závěru úvodní čtvrthodiny se musel činit Robin Zentner, když zlikvidoval nadějný pokus Steffena Tiggese. Za necelých patnáct minut došlo na další konfrontaci Kiliana s Onisiwem, kterou první jmenovaný vyřešil loktem, za což právem vyfasoval druhou žlutou, a tím pádem červenou kartu.

Domácí početní převahy využili už po sedmi minutkách. Dominik Kohr sice při první střele trefil Tima Hüberse, nicméně hned dostal šanci na reparát, kterou zblízka zužitkoval - 2:0.

Do poločasové pauzy "Kozlové" ještě jednou inkasovali, protože přízemní střela Antona Stacha zapadla po přiťuknutí od Lee Jae-sunga přesně k protilehlé (levé) tyči - 3:0.

Po změně stran se na úvodní příležitost čekalo dvanáct minut. Florian Kainz si stoupnul k přímému kopu, ze kterého pálil do tyče. Velká škoda pro hosty. Krátce poté brankář Kölnu při odkopu nastřelil Onisiwa, od kterého se míč odrazil k Angelovi Fulginimu, který po zemi skóroval. Jenže se ukázalo, že jeho kolega zahrál rukou, takže to dále bylo pouze o tři branky.

Takový stav platil do 74. minuty. Aarón Martín se ujal exekuce přímého kopu. Ukázkově obstřelil zeď, takže se muž v rukavicích stačil pouze ohlédnout - 4:0.

V 81. minutě posílal Barkok balon před bránu, kde se dokázal prosadit Jonathan Burkardt. Bohužel si o pár centimetrů nepohlídal ofsajdovou hranu. Poslední gól tohoto klání se tedy uskutečnil až 180 sekund poté. Postaral se o něj Karim Onisiwo, jenž po Burkardtově pobídce zakončoval bodlem mezi nohama vyběhnuvšího brankáře - 5:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele