9. kolo
08.10.2022 15:30 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Marcus Ingvartsen (© AFP)

Zápas mezi Mohučí a Lipskem vítěze nepoznal

Oba kluby stále hledají loňskou formu. Die Roten Bullen sice v týdnu v rámci Ligy mistrů přehráli Celtic, jenže v Bundeslize jim stále patří post v polovině tabulky, což platí i pro die Nullfünfer, kteří obhajují výbornou sedmou příčku.

Úvod utkání se hrál ve velmi dobrém tempu. Na první šanci se ale čekalo až do 18. minuty. Tehdy centroval Christopher Nkunku a Amadou Haïdara hlavičkoval do tyče. Emil Forsberg pak svou příležitost zazdil. Následně pořádně zazlobit Karim Onisiwo. Janis Blaswich měl, co dělat, ovšem míč se mu podařilo vytěsnit do bezpečí.

Náhradník za Pétera Gulácsiho musel znovu do akce ve 25. minutě, kdy čelil nebezpečné možnosti Lee Jae-sunga. V době, kdy už se všichni aktéři pomalu viděli v šatnách, pobídnul Anton Stach obloučkem Marcuse Ingvartsena, který spolupracoval se zadní tyčí, čímž vyřadil muže v rukavicích a zařídil nepopulárního "šatňáka" - 1:0.

V 53. minutě zdánlivě vyrovnal Abdou Diallo, protože si nepohlídal ofsajdovou hranu. Po hodině hry rozjeli hosté akci, kterou dobře zakončil Nkunku. Alexander Hack předvedl kvalitní obranný zákrok, kterým zřejmě zabránil vyrovnání. Toho se nedočkal ani záhy střílející Timo Werner, jelikož Robin Zentner předvedl fajnový zákrok.

Výběr Marca Rose se dočkal až v 80. minutě. Marcel Halstenberg centroval a Christopher Nkunku vyskočil nejvýše ze všech, tudíž se mohl radovat ze svého sedmého gólu v sezoně - 1:1. Pro úplnost dodejme, že v minulém ročníku zvládnul rovných dvacet zásahů. V duelu Mohuče s Lipskem už nikdo žádný další nepřidal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele