18. kolo
28.01.2023 15:30 CET
5 : 2
(3:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Radost hráčů Mohuče (© AFP)

Mohuč v sedmigólovém zápase přehrála Bochum

Svěřenci Boa Svenssona vyrazili za vítězstvím už v první minutě, avšak ještě výrazněji jim svým hattrickem pomohl Karim Onisiwo, který rázem poskočil na sedm branek. Soupeři nepomohly ani dva slepené góly, takže neopustí barážovou příčku.

Jak bylo naznačeno, netrvalo ani 60 sekund a MEWA Arena propukla v jásot. Onisiwo prokázal na pravé straně rychlé nohy, načež servíroval před bránu. Manuel Riemann posunul jenom na Anthonyho Caciho, který přihrával do malého vápna na Jea-sunga Lee, a ten před sebou věru neměl nic složitého. Sudí Patrick Ittrich však u videa dlouho řešil, jestli korejský reprezentant náhodou nestál až za brankářem, protože tam hlídkoval jenom jeden obránce, a jednalo by se tedy o ofsajd.

Všechno ale bylo v souladu s pravidly - 1:0. Na další přesný zásah se čekalo do minuty osmnácté. Onisiwo prchnul tentokrát po levé straně, jenže ve vápně se mu poněkud střetly myšlenky. Naštěstí pro die Nullfünfer číhal poblíž Silvan Widmer. A Riemann na jeho přízemní zakončení z pěti metrů, které putovalo k protější (pravé) tyči, nemohl při nejlepší vůli dosáhnout - 2:0.

Za deset minut došlo na další hřebíček. Chybné zpětné přihrávky se chopil Onisiwo. A přesto, že už byl dost z úhlu, dokázal lehkým obloučkem přehodit muže v rukavicích, načež kulatý předmět doputoval až k levé tyči, kde jej přes veškerou snahu nedokázal Keven Schlotterbeck zastavit - 3:0. Třicetiletý rodák z Vídně se v další šanci ocitnul hned po rozehrávce, leč tentokrát se musel sklonit před uměním bochumské jedničky.

Minisouboj obou borců se opakoval záhy po startu druhého dějství. Útočící fotbalista tentokrát znovu nebyl úspěšný. Teprve potom musel Finn Dahmen vychytat Anthonyho Losillu, ačkoli se jednalo o celkem rutinní zákrok. V 57. minutě vysunul Leandro Barreiro kolegu Onisiwa, který měl moře prostoru na zakončení. Nakonec mířil pravačkou po zemi a dobře udělal - 4:0.

Minuta sedmdesátá přinesla místo definitivní tečky korekci výsledku ze strany týmu Thomase Letche. Po chybném odkopu se na hranici pokutového území chopil míče Takuma Asano, pobídnul Losillu, který si všimnul nabíhajícího Pierra Kundeho, a jeho rána byla vskutku nechytatelná - 4:1. Z časomíry pak neuteklo ani 120 sekund a skóre se měnilo znovu.

Rohový kop letěl na přední tyč a šťastný odraz zaznamenal Erhan Mašović - 4:2. O další trefu se pokusil Schlotterbeck, leč jeho hlavička se na místo určení nevešla. Zato po dlouhém Dahmenově odkopu propadnul ve středu hřiště právě Mašović, díky čemuž Aymane Barkok přihrál Karimu Onisiwovi, jehož rána do šibenice dala výsledku jeho finální podobu - 5:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele