13. kolo
05.11.2022 15:30 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Maximilian Arnold (© AFP)

Mohuči nevyšel ani zápas s Wolfsburgem, v domácí areně od něj inkasovala hned třikrát

Z posledních dvou vzájemných klání tak mají die Nullfünfer skóre 0:5. V aktuálním ročníku připisují druhou prohru v řadě, jelikož před týdnem hráli 2:6 s Bayernem. Přesto zůstanou ve středu tabulky s tím, že ztráta na poháry jest vcelku snadno dohnatelná. Niko Kovač se musí radovat, protože jeho svěřenci neprohráli už šestkrát za sebou.

V 5. minutě se v dobré pozici ocitnul Marcus Ingvartsen, nicméně jeho pokus byl zblokován. Dánský forvard se osmělil za čtvrthodiny znovu, jenže Koen Casteels veškeré jeho úmysly vcelku hravě přečetl. Za nějakých 300 sekund hostující jednička naopak předvedl skvělý reflex, když si poradila s nepříjemně tečovanou střelou, kterou jejím směrem vyslal Dominik Kohr.

Dalekonosný pokus Edimilsona Fernandese skončil na tyčce, načež došlo na první důležitý moment tohoto střetnutí. Krátce po uplynutí úvodní půlhodiny Felix Nmecha posunul po rohu na hranici malého čtverce pro Patricka Wimmera, jenž se z otočky, i s trochou štěstí, dokázal prosadit - 0:1. Velká nepříjemnost pro kouče Bo Svenssona.

Jeho mančaftu se zatím nedaří navázat na formu z minulého ročníku, ve kterém pohárová příčka unikla o pouhých šest bodíků. Přesto na tom Mohuč vůbec není špatně, byť zároveň nepředvádí tolik atraktivní fotbal. Ve druhém dějství nejprve zaváhal Kohr, když si optimálně nesrovnal krok. Hned po něm rozezvučel břevno Felix Nmecha.

V minutě osmašedesáté o sobě dal zase vědět Edimilson Fernandes, ale minul. Naopak Maximilian Arnold byl dvacet minut před vypršením řádné hrací doby úspěšný, protože jeho rána z přímého kopu, zahrávaného ze vzdálenosti přesahující pětatřicet metrů, před gólmanem nepříjemně zaplavala a skončila až na místě určení - 0:2.

Že hosté neměli dost, potvrdil v 84. minutě Ridle Baku, když si zpracoval dlouhý míč od Jakuba Kamińského, aby následně podstřelil vyběhnuvšího Robina Zentnera - 0:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele