13. kolo
06.11.2022 15:30 CET
5 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Leverkusenu (© AFP)

Hložek přispěl k vysoké výhře Leverkusen nad Unionem Berlín

Nedělní odpoledne přineslo v Bundeslize velkou potupu pro berlínský Union. Vedoucí tým soutěže tvrdě narazil v Leverkusenu, kde prohrál i s přispěním českého reprezentanta Adama Hložka 0:5. Pro bývalého sparťanského útočníka to byla premiérová branka v německé nejvyšší soutěži.

Byl to překvapivý výsledek, protože oba celky si vedly v tabulce diametrálně odlišně. Navíc Leverkusen v BayAreně nevyhrává, letos se mu to v rámci Bundesligy podařilo jen jednou a až teď přidal druhé vítězství. Union zase po debaklu přepouští první místo Bayernu Mnichov a nad svým výkonem z druhé půle se bude muset zamyslet. Nebývá zvykem, aby lídr z některých top soutěží dostal za poločas pět branek.

V první půli totiž nic nenasvědčovalo tomu, že by padlo pět gólů a už vůbec ne do jedné sítě. Jinými slovy brankových příležitostí bylo pomálu. Tu asi největší měl na svědomí ve 39. minutě Amiri, jenomže branku z dobré pozice přestřelil. V sestavě Leverkusenu jinak chyběl kanonýr Patrick Schick, zatímco Adam Hložek na trávníku od úvodní minuty nescházel.

Podstatný byl až druhý poločas a v něm se "Farmaceuti" rychle dostali do vedení. Demirbayův rohový kop propadl v hostující šestnáctce a Robert Andrich ho z první poslal do sítě.

O chvíli později mohl zvýšit Amiri, ovšem brankář Grill byl na místě. Byl to ale strážce berlínské svatyně, kdo v 56. minutě vyrobil příšernou hrubku, čehož využil Moussa Diaby a střelou do odkryté branky zvýšil na 2:0.

Než se stihl Union vzpamatovat, vedl Leverkusen už o tři góly. Diaby dostal tentokrát krásnou přihrávku do volného prostoru a Grilla přízemní střelou opět překonal.

Bayer svému soupeři odskočil a utkání definitivně ovládl. Union se překvapivě sesypal a domácím dovolil navýšit výsledek do hrozivých rozměrů. V 68. minutě protečoval Amiriho přízemní centr do branky Hložek a vstřelil svůj premiérový gól v Bundeslize.

Ani poté neměli domácí ještě dost a čtvrthodinu před koncem dokončil destrukci Unionu pátou brankou Mitchel Bakker. Svůj podíl měl na tom Hložek, který Bakkera našel přesnou přihrávkou a samotná koncovka druhého jmenovaného zapadla k tyči.

To už byla pro Union velká ostuda. Berlínskému celku se tento zápas vůbec nepovedl a porážka má na svědomí jeho pád na druhou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
johnn

2:1 dúfam ?????

Reagovat
FOKER

remiza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele