7. kolo
17.09.2022 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)

Leverkusen a Werder se rozešly smírně

Až na čtvrtý pokus die Werkself v domácím prostředí bodovali. Nic to však nemění na tom, že vstup do sezony se jim hrubě nepodařil. Zato Brémy připisují na konto třetí remízu, díky které přečkají reprezentační přestávku ve středu tabulky.

V 8. minutě došlo na první minisouboj dvou českých fotbalistů. Patrik Schick střílel a Jiří Pavlenka chytal. Útočník ve službách klubu z BayAreny pak pobídnul Piera Hincapiého, který rovněž nedal. Dvacetiletý Ekvádorec se zanedlouho pokusil o nůžky, které pro hosty nebyly nijak fatální. Blízko měla Seoaneho družina ke gólu ve 35. minutě.

Na centr od rohového praporku si naskočil Robert Andrich a orazítkoval břevno. Po něm Pavlenka vyrážel přízemní zakončení Moussy Diabyho jenom k Frimpongovi, jenž stoprocentní šanci zahodil. Ve 40. minutě se řítil na Hrádeckého dortmundský rodák Marvin Ducksch. Hostujícím příznivcům radost neudělal, protože zamířil pouze do boční sítě.

Jeho spoluhráč Niclas Füllkrug si vylámal zuby na muži v rukavicích, což platilo i o další střele Diabyho na opačném pólu hrací plochy. Ve druhém dějství se čekalo na gól pouhých dvanáct minut. Odilon Kossounou našel Kerema Demirbaye, jehož pěkný obstřel se ukázal býti nechytatelným - 1:0.

V 67. minutě Hradecky přečetl Duckschův úmysl, zatímco Pavlenka pokazil radost střídajícímu Adamu Hložkovi.

Poté se zase ukázal Diaby, avšak skóre se měnilo až v 82. minutě. Schick nedoskočil na centr od rohového praporku. Jeho brankář pak sice zkrotil Füllkrugovu hlavičku, načež poněkud zazmatkoval, čímž nabídnul šanci Miloši Veljkovićovi, který neodmítnul - 1:1.

Sardar Azmoun cílil jen do břevna, Oliver Burke mířil vedle a v poslední nastavené minutě Schick v obtížné pozici střílel jenom pomalu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Shick - kopyto. Jak dlouho s ním bude mít trenér trpělivost?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele