12. kolo
29.10.2022 15:30 CET
6 : 2
(3:1)

Reportáž

Eric Maxim Choupo-Moting a Serge Gnabry (© AFP)

Bayern s přehledem přehrál Mohuč, na cestu domů jí nadělil šest branek

A potvrdil, že se jedná o jeho oblíbeného soupeře. V součtu s tímto se za posledních osm vzájemných střetnutí se stalo hned třikrát, že mnichovský gigant nasázel pět nebo více branek. Díky sedmé výhře v aktuálním ročníku se provizorně posouvá na čelo tabulky. Ovšem i die Nullfünfer by se měli po dvanácti kolech udržet v její horní polovině.

Pro domácí začal zápas výborně, neboť už v jeho šesté minutě Sadio Mané pobídnul kolegu Sergeho Gnabryho, který stál uvnitř pokutového území a na jeho bleskové zakončení neměl Robin Zentner nárok - 1:0. O další pokus se postaral Jamal Musiala, nicméně tentokrát se skóre neměnilo. Stejné zůstalo i po střele z otočky, kterou se prezentoval Jonathan Burkardt.

Ve 28. minutě Nagelsmannovi svěřenci předvedl pěknou akci, v jejímž závěru Eric Maxim Choupo-Moting počíhal na kolegu Musialu, který trefil přesně k pravé tyči - 2:0. Nedlouho po rozehrávce si hosté vybrali obrovský kopec smůly. Místo kontaktního zásahu totiž Burkardt cílil do břevna a dorážející Lee Jae-sung rovněž našel pouze brankovou konstrukci.

Ve 40. minutě Alexander Hack podrazil nebojácného Saného. Benjamin Cortus se šel podívat na video a usoudil, že Bayern dostane výhodu pokutového kopu. Senegalský reprezentant nedbal pravidla o tom, že by faulovaný neměl penaltu zahrávat. Kopnul ji mizerně, takže Zentner stačil zasáhnout. Jenže vyrážel pouze před sebe, takže Mané dostal příležitost k nápravě, kterou nepohrdnul - 3:0.

V nastaveném čase zasáhnul Sven Ulreich místo balonu Burkardta, načež přišla na pořad odpoledne "pětka" i na opačném pólu hrací plochy. Náhradník Manuela Neuera byl při exekuci úspěšnější, než faulovaný Burkardt a míč vyrazil nad břevno. Při nařízeném rohu Aarón Martín nacentroval na bližší tyč, odkud hlavou zády k bráně zakončoval Silvan Widmer a muž v rukavicích zareagoval pozdě - 3:1.

Druhé dějství začalo o poznání klidněji, než jak končilo to první. Až v 54. minutě se dostal ke střele Choupo-Moting a k tomu, aby zaznamenal čtvrtý zářez v sezoně, mnoho nechybělo, jelikož za strážcem mohučské svatyně zvonila tyčka. Po tom v rychlém sledu dvakrát neuspěl Sadio Mané, a tak musel další trefu přidat Leon Goretzka.

Někdejší hráč Schalke neomylně hlavu poslal na místo určení Maného centr z levé strany, načež byl koučem vystřídán - 4:1. Další pokus patřil Jamalovi Musialovi, kterého výborně vychytal Zentner. Z přímého kopu to zkusil Joshua Kimmich, nicméně hostující jednička byla opět pozorná, což platilo i při šanci čerstvého Mathyse Tela.

Sedmnáctiletý mladík se dočkal až v 79. minutě, kdy si seběhnul do středu hřiště a z hranice vápna jeho tečovaná střela doputovala mezi tři tyče - 5:1. Ovšem za 180 sekund chyboval při rozehrávce Ulreich. Delano Burgzog šikovnou patičkou posunul za sebe na Marcuse Ingvartsena, jenž s obrovitánskou porcí štěstí (a Upamecanovou tečí) snížil na 2:5 z pohledu svého týmu.

Jenže brzy to znovu bylo o čtyři branky. Marcel Sabitzer sice na gólmana ještě nevyzrál, nicméně při další akci, kterou po přihrávce od Kingsleyho Comana zakončil svým volejem Eric Maxim Choupo-Moting, už se skóre opět měnilo - 6:2. Zbývajících pět minutek už se dohrálo v poklidu, a tak na ukazateli zůstal tenisový výsledek.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
Ferragamo7

Tak dúfam,že si nepokazíme veľmi slušný dojem z posledných zápasov,nejakým trapným výsledkom.Pri všetkej úcte tieto ,,provinčné" tímy musíme kvalitou prevalcovať. Môj tip 3:0

Reagovat
Gerd 13

Choupo je borec, jen tak dál!

Reagovat
Rich

Musiala a Choupo. Obrana, kterou vede De Ligt je jako zeď...

Reagovat
Gerd 13

De Ligt se mi líbí čím dál víc, ale zranil se?

Reagovat
Rich

Německý tz.de píše, že De Ligt potvrdil po zápasu, že je v pořádku.

Reagovat
Ferragamo7

Ten Ullreich,že ho hanba nefackuje Je neuveriteľné,že brankár z jeho skúsenosťami takto šlendriánsky dokáže rozohrať a doslova darovať gól súperovi.Ešte keby bol atakovaný a rozohráva pod tlakom,tak by som pochopil,ale okolo neho nikto,mal more času na rozohrávku

Samozrejme,teraz sa nad tým mávne rukou,lebo sme dali 6 gólov,ale keby je to vyrovnaný zápas,tak takéto trápne kiksy môžu ten zápas rozhodnúť.Bayernu fandím už od roku 1985,ale keby mi niekto tvrdil,že v základnej zostave bude hrávať 19 ročný hráč,ktorý navyše bude naším najlepším strelcom,tak ho rovno pošlem dr.chocholouškovi Klobúk dole pred jeho sebavedomím,ak má vedenie Bayernu len štipku zdravého rozumu,tak Musiala a Davies sú nepredajní hráči,dúfam,že sa poučili z prípadu Kroosa,to bol osudový omyl Bayernu,že nechali tohto hráča odísť.

Reagovat
Jardman

výměna kroos alonso u mě zůstane jedna z nejnepochopitelnejsich otázek lidstva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele